D1 wint eerste competitieduel

Geplaatst op 15-09-2013 18:40.

Deze zaterdagmorgen moesten we ons om 10 uur verzamelen bij MVV’69, om onze eerste competitie wedstrijd te spelen bij SDOL in Luttenberg. Doordat we twee afzeggingen hadden gingen we met elf spelers richting Luttenberg. Om 11 uur kon de wedstrijd beginnen na een warming-up en tactisch overleg van Herald. De eerste 10 minuten van deze wedstrijd was het nog wat aftasten, nogal wat spelers waren op een andere positie gezet, mede doordat twee spelers niet aanwezig waren en omdat we na de laatste bekerwedstrijd niet helemaal tevreden waren over het vertoonde spel. In het begin ging de wedstrijd gelijk op en kreeg SDOL al wat kleine kansjes. Maar ons spel kreeg steeds meer vorm, we kregen meer balbezit, en er kwam meer overtuiging in ons spel. Na 15 minuten was daar onze eerste grote mogelijkheid en we scoorden de 0 – 1. In het vervolg van de eerste helft waren wij de betere partij, de bal werd prima rondgespeeld, iedereen deed mee en we creëerden kansen. Daarvan konden we er voor de rust nog twee benutten, ruststand 0 -3.

In de rust werd geprobeerd om ook in de tweede helft iedereen scherp te houden. Een ieder had wel door dat deze wedstrijd nog niet gespeeld was en dat SDOL ook al wel wat mogelijkheden had gehad om te scoren. Na de rust was het SDOL dat kwam opzetten, en ze probeerden om zo snel mogelijk te scoren. Maar weer waren het de spelers van MVV die weer tot scoren kwamen, na een prachtige aanval, 0 – 4. Eigenlijk is dan de wedstrijd wel gespeeld en is het afwachten hoe hoog de score zal oplopen. Maar de spelers van SDOL gaven niet op en binnen enkele minuten scoorden zij twee keer. De organisatie bij MVV was weg, en SDOL geloofde er weer in, maar ook MVV kreeg kansen maar de keeper en de lat stonden onze spelers in de weg. Eindelijk viel 10 minuten voor tijd de 2 – 5 en moest de buit binnen zijn, maar niets was minder waar.  Weer kwam SDOL opzetten en scoorde nog twee maal.  Daarna volgden nog enkele spannende minuten,  maar uiteindelijk gingen de drie punten mee naar Marle . Volgens de SDOL spelers was het een hele mooie, sportieve en spannende wedstrijd en daar gaat het uiteindelijk om.

Volgende week geen wedstrijd i.v.m de Hellendoorn rally.