MVV verslaat buurman SP Daarle

Geplaatst op 06-05-2019 07:35. Laatst gewijzigd op 28-05-2019 18:44.

04-05-2019

De "derby van het oosten" MVV'69 vs SP Daarle.

Het bijna 50 jarige MVV'69 heeft de tweede 3 punter van het seizoen binnen, een wedstrijd die door de supporters genoemd werd als "wedstrijd van het jaar" wist MVV te winnen met 1-0.

Uit bij Daarle eindigde de wedstrijd in een ware heksenketel in 1-1.

De verwachting was dat Daarle er met volle overtuiging in zou gaan maar de ploeg had de gehele wedstrijd de zenuwen niet onder bedwang, vele harde overtredingen en lange ballen als gevolg voor de rode lantaarndrager van de 4e klasse D. Als Daarle van de gehate laatste plek wil komen moest het winnen van MVV.

MVV'69 heeft dit jaar het beste seizoen sinds de laatste 8 jaar qua aantal punten en tegendoelpunten, iets waar de spelers en staf trots op mogen zijn. Voetballend maken de heren van trainer Visscher een grote stap met veel beleving, fanatisme, inzet en vooral fungeren als team worden de punten gepakt.

Scheidsrechter Meijer floot om 14.30 uur voor aanvang wedstrijd, de pupil van de week Gijs verschalkte de keeper van Daarle eenvoudig met een prima schot.

De wedstrijd was welgeteld 1 minuut bezig en gelijk werd duidelijk wat de intentie was van Daarle, ze wouden MVV letterlijk en figuurlijk breken. Veel harde overtredingen kwamen voorbij die ook terecht werden beloond met een kaart, echter had de prima fluitende scheidsrechter Meijer 2x een rode kaart kunnen geven aan Daarle, gelukkig voor Daarle gebeurde dit niet.
De eerste mogelijkheid kwam in de 10 minuut voor MVV, de rappe Eektimmerman gaf een voorzet op Kosters helaas was deze bal net te scherp en kon de keeper deze makkelijk oppakken.
MVV speelde een prima 1e helft veel balbezit maar af en toe ook slordig in de opbouw, dit resulteerde in minuut 20 in een mogelijkheid voor Daarle. Balverlies van MVV werd omgezet in een lange bal van Daarle, door een communicatie fout in de verdediging van Marle kwam Daarle oog in oog met keeper Boeve, de speler van Daarle wou de bal over Boeve heen 'lepelen' gelukkig voor MVV ging de bal over de goal.
Minuut 29 een corner van Daarle kwam de bal in de voeten bij de laatste man van MVV Huisken hij stuurde met een prima pass Grotenhuis weg over de rechterkant, Grotenhuis gaf een perfecte voorzet op Eektimmerman en de bal ging via het hoofd/schouder in de goal van Daarle. 1-0!!
MVV bleef met veel balbezit  en prima veldspel heer en meester in de 1e helft Daarle kwam niet in de wedstrijd en probeerde steeds meer de lange bal te spelen en kwam met grove overtredingen voor de dag.
In de 37e minuut ging de verdediging van Daarle in de fout door goed doorjagen van Eektimmerman, hij kwam 1 op 1 met de keeper van Daarle maar maakte deze kans niet goed af een slap schot werd met de voet tegengehouden door de keeper, waar hij de bal eigenlijk had moeten afgeven op de inkomende Kosters besloot hij zelf te schieten.
Net voor rust gaat Grotenhuis met een prima actie de 16 meter in van Daarle, hij werd middels een bodycheck opgevangen door een verdediger van Daarle eigenlijk had de man met de fluit hier moeten ingrijpen en de bal op de stip moeten leggen.

Een terechte ruststand 1-0

Na de thee was de eerste mogelijkheid voor Daarle, na een goede voorzet werd de bal werd net weggetikt voordat hij binnengewerkt kon worden en hobbelde naast de goal van MVV.
Na deze mogelijkheid gebeurde er weinig en kwam MVV ook niet in hun spel, grotendeels kwam dit door de grove overtredingen van Daarle. Beide ploegen creëerden geen kansen en de strijd werd gespeeld op de middenlijn , Daarle moest aanvallend wat meer brengen maar echter gebeurde dit niet en bleef de verdediging van MVV gemakkelijk overeind.
In minuut 70 liet een aanvaller van Daarle zijn been halfhoog hangen en kwam hierbij vol op de kuit van verdediger Huisken die de bal net wou wegschieten, gelukkig voor Daarle zag de scheidsrechter dit niet,, DONKERROOD!!
Eerste wissel aan de kant van MVV kwam in de 75e minuut Kosters verlaat het veld voor Steijn Roelofs. De jonge aanvaller staat nog geen 2 minuten in het veld en krijgt dan een situatie 1 op 1 met de keeper van Daarle, helaas kwam hij aan het twijfelen en schoot de bal op de uitkomende keeper.
In minuut 80 kreeg MVV weer een grote mogelijkheid op de 2-0 maar ook deze werd gepakt door de keeper van Daarle, hier kwam een rebound uit maar deze werd van een metertje of 20 net overgeschoten door Grotenhuis. Daarle had de 2e helft wat meer de bal maar creëerde weinig tot niks, MVV had de 2e helft de betere kansen. Scheidsrechter Meijer trok dik 5 minuten blessure tijd bij wat overigens ook terecht was na een aantal keer stil te hebben gelegen.
De laatste mogelijkheid van de wedstrijd was voor Daarle een van de vele lange ballen werd de 16 in geschoten maar belande via een hoofd van Daarle net naast de goal van MVV.

Spelers en staf en natuurlijk de supporters van MVV vierde het eindsignaal luidkeels en de buurman werd met 0 punten naar huis gestuurd,,, een terechte overwinning van MVV!!

Volgende week speelt MVV'69 tijdens het 50 jarige bestaan van de club tegen Fc Twente All Stars aftrap 14.30 uur.