SV Rijssen - MVV’69

Geplaatst op 04-11-2019 15:57.

Op de 306de dag van het jaar wordt de wedstrijd sv Rijssen – MVV’69 gespeeld, dit is de eerste wedstrijd ooit tussen beide ploegen. SV Rijssen is een fusie club RKSV en Rijssen Vooruit hebben hun krachten gebundeld en een prestatie elftal op de been gezet in de 4e klasse E. Sv Rijssen staat met 1 punt voorlaatste en MVV bevind zich voor aanvang wedstrijd op  plek 11, een strijd in de onderste regionen van de 4e klasse E. MVV moet zich herpakken na de afgelopen weken en SV Rijssen wil de eerste 3 punter van het seizoen pakken. MVV moet het doen zonder de geschorste keeper Haselhorst hij word vervangen door good old Marc Boeve en Niek Stokman zit bij MVV in de lappenmand. De eerste helft hadden beide ploegen kunnen/moeten scoren, Rijssen had de eerste helft wat grotere kansen dan MVV en was iets dominanter aanwezig, 2e helft was het MVV wat de klok sloeg.
14.30 uur floot scheidsrechter van Zijl voor aanvang en de wedstrijd was los , gelijk was duidelijk wat Rijssen wou, er opklappen en werden er de eerste paar minuten een paar felle tackles uitgegooid. En gelijk na 2 minuten word de bal slecht uitverdedigd bij MVV maar is het Marc Boeve die met een goede redding de score op 0-0 houdt. Paar minuten later is het Jesper Grotenhuis die het van een metertje of 20 probeert maar zijn schot vliegt net over de lat, rond de 10e minuut is het Stefan Eektimmerman die met gemak de hele verdediging eruit loopt en eindigt 1 op 1 met de keeper van Rijssen, laatstgenoemde plukte de bal simpel van de schoen af van Eektimmerman. Minuut 17 Eektimmerman legt de bal perfect terug op Joeri Kosters maar op het moment van schieten krijgt de bal een rare wending door het veld waardoor hij de bal overschiet. Het veld is er geen 1 om over naar huis te schrijven maar uiteraard hebben beide ploegen hier last van en dit was af en toe ook wel te zien vele glijpartijen en hobbel ballen kwamen voorbij. Rond minuut 20 is het Rijssen wat zich weer laat zien en de bal word in de 16 meter op goal geschoten maar weer stond Boeve er met een prima redding. Paar minuten later is het Eektimmerman die alles en iedereen achter zich laat en richting keeper gaat hij schiet de bal te zacht langs de uitkomende keeper waardoor de bal simpel kan worden overgenomen door de verdediger van Rijssen. Minuut 35 een vrije trap voor Rijssen meter of 35 van de goal van MVV de bal word over de muur geschoten maar heeft te weinig snelheid en wordt prima verwerkt door keeper Boeve die de bal gestrekt uit het hoekje tikt. Net voor rust krijgt Rijssen nog een kans maar het schot is weer een prooi voor Boeve. Met de brilstand de rust in maar het had ook zo 3-3 kunnen staan na 45 min.
Na de thee komt MVV ongewijzigd de kleedkamer uit maar met 1 doel volle bak voor die 3 punten want het zat er zeer zeker in. MVV word voetballend steeds meer de baas over Rijssen en in minuut 49 is het Kosters die na een prima steekbal op de keeper van sv Rijssen afgaat en met een lage schuiver in de lange hoek de 0-1 op het bord zet. ”HEHE”!!! dit voelt als een verlossing aan de kant van MVV wat de laatste weken even in een dipje verkeerd. De druk is er een beetje af bij MVV en gaat wat ‘vrijer’ spelen en 10 min na de 0-1 is het captain Rick Heisterkamp met een bal in de diepte richting Eektimmerman die weer oog in oog kwam met de keeper van sv Rijssen maar dit keer schoot Eektimmerman de bal wel goed in en maakte hij verdiend de 0-2!. Rijssen was de kluts kwijt de 2e helft en kwam er niet meer uit en was meer bezig met grove tackles en afreageren op de scheidsrechter dan met de wedstrijd hier maakte MVV prima gebruik van. MVV bleef aanzetten maar ook probeerde het de bal in de ploeg te houden door geduldig op te bouwen en de lange ballen van Rijssen op te vangen. De eerste wissel van MVV komt in minuut 74 de moe gestreden Steijn Roeloefs word vervangen door Jesse Ekkel. Minuut 85 is het Jesse Ekkel die goed naar binnen snijd en besluit te schieten maar met een mooie showduik word de bal gepakt door de keeper van SV Rijssen. Rond minuut 85 is de benzine van de brommer van Eektimmerman op en hij verlaat het veld voor Jeroen Thijs. Minuut 88 de mooiste goal van de wedstrijd komt op naam van Jesper Grotenhuis met een schitterende actie op de punt van de 16 meter laat hij de verdediger van Rijssen kansloos en met een heerlijk schot verdwijnt de bal in de lange hoek net onder de kruising achter de kansloze keeper van Rijssen 0-3!! Heerlijk!! En verdiend!! Net voor het einde van de wedstrijd word Arjan Egberts gewisseld voor Berry Grotenhuis. In de blessuretijd die dik 12 minuten duurt weet Rijssen dan toch eindelijk te scoren, een voorzet vanaf de linkerkant word op de handen van keeper Boeve geschoten en valt zo in de goal van MVV. Ook MVV scoort nog een keer in de blessure tijd de gretige Jeroen Thijs blijft de verdediging en keeper van Rijssen afjagen en kan simpel de 1-4 binnen tikken ‘gouden wissel’ werd er gezegd aan de kant van MVV. De allerlaatste kans van de wedstrijd is voor Rijssen die de 2e helft er haast niet meer aan te pas kwam maar weer was het “man of the match” keeper Boeve met een lekkere redding de bal uit de goal ranselt. Eindstand 1-4 een fijne overwinning van MVV’69  een overwinning die op het juiste moment valt. 7 punten uit 7 wedstrijden en een 9e plek voor MVV’69. Volgende week komt Daarlerveen op bezoek op Sportpark De Leemkamp er zal weer volle bak gestreden worden en hopelijk komt u ons weer aanmoedigen!! Tot volgende week!!.