MVV verliest nipt van koploper Blauw Wit uit Holten

Geplaatst op 09-12-2019 13:04.

7-12-2019 Blauw Wit’66 – MVV’69 3-2
Op sportpark ’t Vletgoor begon de wedstrijd om 15.00 uur tussen de nummer 1 en de nummer 8 van de 4e klasse E. Blauw Wit dat 2 jaar geleden nog 2e klasse speelde heeft een vrije val gemaakt richting de 4e klasse waar ze nu de koppositie delen met Daarlerveen. MVV’69 geniet van een mooie 8e plaats en kon vandaag een lastige middag verwachten maar niets bleek minder waar. De oranjehemden kwamen prima mee met de koploper. Het voetbal was niet altijd even mooi en goed aan beide kanten maar het strijdplan tegen de koploper pakte aardig uit. Helaas kun je als team/trainers aan bepaalde factoren binnen een wedstrijd weinig veranderen!. Tijdens de warming up kun je als tegenstander van Blauw wit een nat pak verwachten want de sproeiers gaan 15 min voor aanvang wedstrijd aan, en heel toevallig gaan ze als eerste sproeien aan de kant van…..?
De beide pupillen van de week verschalkten keeper Haselhorst vrij gemakkelijk en de wedstrijd was los! Blauw Wit was veel en balbezit en drukte de eerste 45 min MVV in de hoek. MVV stond organisatorisch goed en gaven niks tot zeer weinig weg op een paar corners na heeft keeper Haselhorst van MVV de eerste 45 min weinig te doen gehad. Maar als MVV de bal eenmaal had probeerde ze er snel uit te komen en gelijk toe te slaan minuut 16 komt MVV op voorsprong via Stefan Eektimmerman de keeper van Blauw Wit heeft te veel tijd nodig om de bal weg te trappen aan de linkerkant van de 16 meter, Eektimmerman frutselt de bal van de keeper af en met een goed schot met links schiet hij de bal perfect in  0-1!. De minuten daarna het zelfde spelbeeld Blauw Wit de bal en veelal op de helft van MVV maar ze creëerden niks tot weinig en MVV stond goed. Voetballend gezien was MVV de 1e helft niet bij machte om het de Holtenaren echt lastig te maken. Maar dan…… besluit de scheidsrechter een penalty te geven aan Blauw Wit. 30ste minuut MVV wil de bal uit de 16 meter verwerken maar op moment van schieten steekt de aanvoerder van Blauw Wit zijn been uit, waar duidelijk eerst de bal geraakt word en de bal uit de 16 meter hobbelt besluit de scheids te fluiten en hem op de stip te leggen. Normaliter is Sinterklaas na 5 december vertrokken nou vandaag liep hij met een fluit in zijn mond op sportpark ‘t Vletgoor. Affijn de strafschop word binnengeschoten en de 1-1 staat op het bord. Paar minuten later is het Eektimmerman, hij krijgt een goede bal van Egberts de diepte in speelt zijn mannetje uit maar plaatst de bal net over de goal van Blauw Wit. Minuut 35 komen de Holtenaren op 2-1, waar MVV op het midden wat slimmer te werk had moeten gaan speelt een speler van Blauw Wit 3 man uit en geeft een lange bal richting de vleugelspeler en met een goede lob maakt hij de 2-1 over de uitkomende Haselhorst. Helaas voor MVV moet noodgedwongen net voor rust Eektimmerman met hamstringproblemen het veld verlaten voor hem komt Jesse Ekkel in het veld. Nog geen minuut later is het Jesse Ekkel die 1 op 1 met de keeper van Blauw Wit komt maar ziet zijn inzet naast de goal verdwijnen.
De rust in met een 2-1 achterstand tegen de koploper niks mis mee, gezien de kansen en situaties zelfs onterecht! Voetballend is Blauw Wit zeker de betere in de 1e helft.
Na rust draait MVV de boel om MVV speelt nu meer op de helft van Blauw Wit en Blauw Wit moet tegen MVV de verdedigende positie innemen. Gelijk na rust word Blauw wit gevaarlijk maar met een goede redding van Haselhorst blijft het 2-1. Minuut 51 voorstopper Kosters van MVV word omver gedrukt en valt ongelukkig met zijn handen op de bal en de scheids beslist een vrije trap voor Blauw Wit te geven. Uit die vrije trap komt een corner MVV verwerkt de corner maar let niet goed op, de bal word weer ingebracht via de zijkant van de 16 meter en via een been van MVV valt hij in eigen doel 3-1. Vanaf dat moment gaat MVV alle risico nemen de boel omgooien en aanvallend wisselen  vanaf dat moment was MVV de betere op het veld en moet Blauw Wit tegenhouden. Minuut 62 goede aanval tussen de jonkies van MVV Steijn Roelofs en Jesper Grotenhuis maar het schot van Jesper verdween net over de goal. Paar minuten later word Steijn Roelofs na een goede actie onderste boven getrapt door een verdediger van Blauw Wit in de 16 meter die ook de bal weg wilde trappen maar Steijn flink raakte i.p.v. de bal, de scheids stond er boven op maar hoe duidelijk de situatie was gaf hij MVV geen penalty. Minuut 66 komt MVV dan ook verdiend op 3-2, doordat  de aanvoerder van Blauw Wit begint aan een potje vrij worstelen letten de spelers en scheids niemand op het spel en beland de bal voor de voeten van Arjan Egberts en hij bedenkt zich niet en haalt vanaf een meter of 30 uit en schiet de bal geweldig over de keeper strak in de kruising!! 3-2. MVV blijft drukken en creëert kansen maar hij valt gewoon net niet goed voor MVV. Minuut 75 vrije trap van MVV wordt scherp de 16 in getrapt 3 man van MVV vergeten tegen de bal aan te lopen en de bal verdwijnt naast de goal. Paar minuten later is het Steijn Roelofs die in een duel komt met de verdediging van Blauw Wit en naar het kunstgras gewerkt word ook hier staat de scheids met de neus bovenop en weer besluit hij MVV geen strafschop te geven. Hier had MVV echt een penalty moeten hebben! Het eerdere moment was er 1 om over te discussiëren, eerlijk is eerlijk, maar deze had echt op de stip gemoeten! Aanvallende wissel bij MVV: Mart Roelofs verlaat het veld en Jeroen Thijs komt erin. Blauw Wit wordt slordig in balbezit en hier profiteert MVV van, een vrije trap van MVV schiet net voorlangs en Blauw Wit komt met de schrik vrij. Minuut 80 komt MVV goed weg een goede aanval van Blauw Wit wordt geweldig gepakt door Haselhorst. Jelmer Ekkel komt in het veld voor Berry Grotenhuis. Minuut 83 weer een vrije trap voor MVV en wordt weer scherp de 16 ingebracht en de niet te missen bal gaat weer aan 3 man van MVV voorbij en de bal hobbelt naast. Minuut 85 is het weer doelman Haselhorst met een goede redding een lange bal van Blauw Wit valt over alles en iedereen heen en de spits loopt zo richting 16 meter van MVV maar door het snelle uitkomen van doelman Haselhorst plukt hij de bal van de voet van de spits en blijft de 3-2 op het bord staan. Na 91 minuten en 20 seconden vond de scheids het welletjes en floot voor het einde. De technische staf van beide partijen waren het er dan ook over eens dat beide ploegen een punt hadden verdiend. MVV blijft ondanks de nederlaag op plek 8 staan. Grote complimenten richting team vandaag want de strijdlust en inzet was zeker aanwezig vandaag, alle meegereisde supporters weer bedankt en graag tot volgende week.
Volgende week de laatste wedstrijd van dit jaar thuis tegen Lemele 14.30 uur.