MVV’69 – SVV’56

Geplaatst op 09-02-2020 16:14.

25-1-2020 25-1-2020 MVV’69 – SVV’56
Vandaag stond de eerste wedstrijd in de 2e helft van de competitie op het programma tegen de Sibculose voetbalvereniging ’56, 2 teams die wel gewaagd aan elkaar zijn gezien vorig seizoen. MVV mist een aantal spelers ivm blessure en wintersport en moet met een piepjonge reserve bank vol jonge talenten aantreden. De gemeente Hellendoorn had blijkbaar wat kuubs geel zand over en had maar besloten om dit op de velden bij MVV te gooien.
Half 3 werd er afgetrapt op sportpark De Leemkamp en het seizoen was weer gaande, de pupil van de week werkte zoals elke week de bal weer keurig af.
1e helft:
De eerste 45 minuten waren van beide kanten niet geweldig SVV was de betere en had wat meer overwicht dan MVV. De oranje brigade van trainer Visscher staat zoals gewoonlijk weer goed en het is voor SVV een moeilijk doorkomen, de eerste mogelijk van de wedstrijd is voor SVV in de 21e minuut een vrije trap die uiteindelijk prima gepakkt word door keeper Haselhorst. Paar minuten later is het MVV wat een vrije trap krijgt maar ook hier wordt de keeper niet getest. Na een half uur spelen komt MVV er wat beter uit en komt Steijn met een prima actie voor de keeper van SVV het schot word prima tegengehouden en verwerkt tot corner. 2 minuten later is het SVV wat gevaarlijk wordt maar met een prima redding staat keeper Haselhorst zijn mannetje. Minuut 37 krijgt SVV een penalty…. Met de nadruk op krijgt……… speler van SVV komt de 16 in keeper Haselhorst reageert ietwat laat en komt zijn goal uit, de speler speelt de bal te ver voor zich uit ziet Haselhorst komen met zijn handen richting bal!! De speler springt en wordt niet geraakt maar hij komt vallend neer in de 16, beoordeling scheids; keeper komt na zijn inziens te wild uit en ondanks dat de speler niet geraakt wordt vindt hij het een strafschop…… affijn de strafschop word goed inschoten 0-1.
2e helft:
MVV begint matig aan de 2e helft en komt er de eerste paar minuten niet aan te pas waarschijnlijk zat er kalmaan suiker in de thee… Minuut 51 komen ze dan eindelijk op een 1-1 Berry word goed door Stefan voor de keeper vrij gespeeld en met een lage schuiver staat de 1-1 op het bord. MVV word wat sterker en krijgt veel kansen maar weet het doel niet te vinden. Minuut 70 MVV verliest de bal en in de omschakeling slaat SVV toe en met een goede aanval staat het 1-2 voor SVV wat in die fase van de wedstrijd wat terughoudender was . Maar zoals elke week geeft MVV niet op en neemt het wat meer risico waardoor SVV wat beter in het spel kwam. Beide ploegen hanteerde nu de lange bal veelal en werd het af en toe kick en rush voetbal. Minuut 80 de 2-2 op het bord door Stefan, Jesse jaagde goed door op de defensie van SVV en zette Stefan alleen voor de keeper en werd de bal door Stefan koelbloedig in het doel verwerkt. Nu kwam er een fase dat MVV volledig voor de winst wilde gaan en kreeg in de 88e minuut DE! kans op 3-2; Jesper kwam oog in oog met de keeper te staan van SVV.. eigenlijk had de bal breed gemoeten maar Jesper besloot zelf te schieten helaas tegen de uitkomende keeper aan. Ja en dan voel je het aankomen waar MVV en punt verdient schiet SVV de 2-3 binnen, SVV krijgt de bal rond een meter of 30 van de goal en word geweldig binnengeschoten, helaas voor MVV krijgt Arjan een flinke elleboogstoot vooraf en ligt bloedend op de grond waardoor zijn directe tegenstander kan schieten…de scheids die er naast stond zag het niet…. Eindstand 2-3 waar voor MVV een punt zeker verdiend was.
Volgende week de wedstrijd tegen de koploper De Zweef een lastige klus maar niets is onmogelijk!! Graag zien we u dan weer langs de lijn..