De Zweef - MVV’69

Geplaatst op 09-02-2020 16:22.

Zaterdag 1 februari ’20
Op de 32ste dag van het jaar 2020 mochten de mannen van trainer Visscher aantreden tegen de koploper De Zweef. Ook vandaag moest trainer Visscher het nog zonder de geblesseerden en de skiërs doen. Gezien de ranglijst zou dit een lastige middag worden maar niets bleek minder waar. De wedstrijd werd met 2-0 verloren wat zeer zeker niet terecht was, de supporters en staf van De Zweef vonden ook dat de oranje hemden minimaal een punt hadden moeten hebben. Maargoed met complimenten krijg je geen punten maar dat wijst wel uit de Marlenaren goed bezig zijn en een prima seizoen draaien.
Op sportpark Gagelman werd om 14.45 uur afgetrapt op het gladde kunstgrasveld en meteen was duidelijk dat De Zweef voetballend prima in elkaar steekt. MVV had een goed strategisch plan en stond de hele wedstrijd een prima pot te spelen. Na ongeveer 6 minuten spelen word Eektimmerman de diepte in gestuurd en loopt de defensie van de Zweef er volledig uit hij komt 1 op 1 met de keeper en deze houd de bal buiten de 16 tegen met de hand, gelukkig voor de Zweef vlagt de grensrechter (onterecht) voor buitenspel en de scheids fluit hiervoor en komt de keeper dus goed weg. MVV neemt in de wedstrijd het voortouw en is de betere, De Zweef komt niet door het oranje blok heen en creëert weinig tot geen kansen. Minuut 27 gaat de pijlsnelle Eektimmerman alleen op de keeper af nadat hij de bal goed afpakte van de defensie van de Zweef maar helaas schiet hij de bal over de keeper en de goal heen. De Zweef kwam er niet in veel foute passes en slordig in de opbouw, dit kwam ook dat MVV de druk er volledig oplegde. In de 32ste minuut een vervelend duel tussen een speler van de Zweef en MVV een kopduel waar de speler van de Zweef op het hoofd kopte van Steijn en hierdoor zijn neus brak en bloedend het veld moest verlaten (Beterschap). De eerste echte kans van De Zweef kwam rond de 40ste minuut maar het schot ging over de goal. Blessure tijd komt Eektimmerman met een goede actie de 16 meter in geeft de bal voor en wordt net naast het doel verwerkt door een speler van de Zweef. Ruststand 0-0 waar MVV er minimaal 1 had moeten maken.
Begin van de 2e helft is de Zweef de betere de nummer 10 van de Zweef laat zich iets meer inzakken waardoor er meer ruimte ontstaat en dan kun je echt zien dat er veel kwaliteit rondloopt bij de ‘zwevers’. Haselhorst pakt in minuut 49 een goede bal na een goed schot van de Zweef, paar minuten later is het Steijn Roelofs die goed druk houd op de centralen van de Zweef en krijgt hierdoor een schietkans maar zijn de bal net voorlangs gaan. Minuut 55 de eerste wissel aan Marle kant: Jelmer Ekkel komt in het veld voor Jesse Ekkel die net weer terug is van een blessure. Paar minuten later is het de Zweef met een grote mogelijkheid maar Jasper Bosch red MVV door de bal op de doellijn tegen te houden. MVV wordt wat meer op eigen helft gedrukt maar staat organisatorisch heel goed, keeper Haselhorst staat in minuut 60 weer goed op te letten en houdt MVV overeind. Minuut 78 is het weer Eektimmerman die op de keeper afgaat hij wil de bal in de lange hoek prikken maar hier zit net een been tussen van de Zweef, de hierop volgende corner word goed op de goal gekopt door Bosch maar nu is het een ‘zwever’ die op de doellijn de bal tegenhoud en weer een kans voor MVV wat er niet ingaat. Minuut 85 is het dan toch raak voor de Zweef een cornerbal word simpel binnengekopt waar MVV verdedigend niet goed staat op te letten. De 2-0 komt in blessure tijd door slap te verdedigen word de aanvaller van de Zweef vrijgespeeld in de 16 en werkt simpel af. Hier had MVV minimaal een punt verdiend en er had zeker een stuntje ingezeten. Complimenten voor de mannen in oranje want ze hebben een puike pot gespeeld.
Volgende week staat een thuiswedstrijd op het programma tegen DRC uit Almelo. Tot Dan!!