MVV’69 – SC Rijssen

Geplaatst op 16-03-2020 19:56.

MVV’69 – SC Rijssen 2-0
Eindelijk weer is een competitie wedstrijd op het programma voor MVV. De competitie heeft 2 weken stilgelegen maar op zaterdag 7 maart ’20 speelden de oranjehemden thuis tegen SC Rijssen. In de voorbereiding op deze wedstrijd had trainer Visscher 2 oefenwedstrijden gepland tegen 1e klasse Vroomshoopse boys 2 (2-1 verlies) en 3e klasse Voorwaarts Westerhaar (2-0 verlies). Ondanks dat er verloren werd speelde MVV in beide wedstrijden goed mee en werd er positief vooruit gekeken richting SC Rijssen. De 1e wedstrijd tussen beide ploegen eindigde in een 1-1 gelijkspel.
De pupil van de week werkte zoals als gewoonlijk weer feilloos af en de wedstrijd was los, qua weersomstandigheden was het een perfecte middag voor 3 punten want het was een heerlijk voetbal weertje. De eerste 15 minuten waren zeer matig van beide kanten Rijssen had wat meer de bal en MVV speelde wat onwennig, de eerste mogelijkheid was voor de thuis ploeg maar het slappe schot van spits Eektimmerman werd simpel gepakt door de goalie van Rijssen. Rond minuut 20 greep trainer Visscher in en deed qua opstelling een kleine aanpassing in de hoop dat zo MVV haar eigen spel weer kon maken en grip kreeg op de wedstrijd. Na een half uur spelen zag je dat MVV beter in de wedstrijd kwam en Rijssen steeds meer op eigen helft drukte, maar echte grote kansen kwamen er de eerste 40 minuten niet van beide kanten. In de 44e minuut komen de oranjehemden dan toch op 1-0, Jesper Grotenhuis pakt goed de bal af van de centralen van Rijssen en speelt Steijn Roelofs in die op zijn beurt met een prachtige solo dwars door het hart van de verdediging snijd, hij speelt 3 verdedigers uit en werkt de bal koeltjes achter de keeper 1-0! Lekker zo’n doelpunt net voor rust een klein tikkie voor de Rijsenaren die vanaf minuut 30 eigenlijk alleen op eigen helft liepen.
Na de rust kreeg SC Rijssen 2 grote dreunen vlak achter elkaar wat eigenlijk voor hun einde wedstrijd betekende. De ploeg van trainer Luberti kreeg een rode kaart voor het ontnemen van een kans op een doorgebroken speler, een discutabele kaart want er liep nog een speler van Rijssen in de buurt die er misschien nog bij gekund had. En nog geen 3 minuten later in de 50e minuut maakte MVV de 2-0 door een goede kopbal van Herr Bosch na een afgemeten voorzet van Arjan Egberts 2-0! Daarna was het MVV wat de klok sloeg en werden er veel kansen gemist. Minuut 57 Herr Bosch houd knap de bal binnen op de achterlijn en brengt Jesper in stelling maar de bal vliegt voorlangs. Minuut 60 Steijn Roelofs komt 1 op 1 met de keeper van Rijssen maar ook deze poging verdwijnt naast de goal. MVV is hevig op zoek naar meer want het is de ploeg uit Rijssen volledig de baas, de eerste wissel binnen MVV: Rik Huisken verlaat het veld voor Berry Grotenhuis, even later is het de ohzo blije en altijd vriendelijke Herr Bosch die plaats maakt voor Mart Roelofs ook Joeri Kosters verlaat het veld voor hem komt Jeroen Thijs. MVV vergeet het af te maken en veel mogelijkheden worden naast of over gepegeld, en zo uit het niets rond minuut 85 is het SC Rijssen dat de bal afpakt en gelijk in de omschakeling oog in oog komt met Remco Haselhorst, gelukkig voor MVV bleef keeper Haselhorst lang staan en dwong zo de speler van Rijssen tot een schot die goed gepakt werd met de voeten door Haselhorst, prima keeperswerk!! Net voor einde wedstrijd was het Eektimmerman die de bal voorlangs jaagde en zo zag de ploeg van trainer Visscher weer een bal de verkeerde touwen raken namelijk die van het vangnet. Iets meer dan 90 minuten floot de scheids af en werden er weer 3 punten bij opgeschreven en was de overwinning ook zeker verdiend. Altijd fijn met 3 punten in de ‘buuse’ een teamuitje hebben. MVV streeft af op 1 van de beste seizoenen ooit te hebben en daar ligt ook zeker het doel!!
Opstelling MVV: Haselhorst, Heisterkamp, Sasbrink, Stokman, Bosch, Huisken, Egberts, J Grotenhuis, S Roeloefs, Eektimmerman, Kosters
Wissels: M Roelofs, B Grotenhuis, Thijs, Ekkel