4x4 Attack – de strijd om de Raedthuys CUP

Geplaatst op 20-04-2007 12:04.

HELLENDOORN De 4x4 Attack (www.4x4attack.nl) tourt door Overijssel. Het voetbaldorp, dat een initiatief is van de Raedthuys Groep in samenwerking met FC Twente, is op woensdag 2 mei a.s te gast bij vv. Hellendoorn op sportpark De Voordam in Helendoorn. Kinderen t/m 10 jaar strijden om de Raedthuys CUP in teams van 4 personen. De prijswinnaars van de competitie maken kans in de rust van een thuiswedstrijd van FC Twente, in het Arke-stadion, spelen tegen de jeugd van de gastclub.

Het initiatief om de 4x4 Attack Tour in Hellendoorn te laten komen ligt bij de in maart 2006 veel te vroeg overleden Rudi Wispels. Vlak voordat Rudi op tragische wijze bij een bedrijfsongeval om het leven kwam, had hij met zijn broer, Alfons Wispels, directeur van de Raedthuys Groep, overlegt dat 4X4 Attack naar Hellendoorn zou komen. Dit wordt nu gerealiseerd.
In het algemeen kunnen kinderen dit ook zelf doen. Via de website www.4x4attack.nl kunnen zij hun club opgeven. Per jaar bezoekt de 4x4 Attack Tour rond de 20 voetbalclubs in de regio.

Als het voetbaldorp van 4x4 Attack is opgeblazen kan de strijd beginnen. Maar er is meer te doen dan alleen een partijtje voetballen. Er is een panna competitie, waarbij het de bedoeling is de tegenstander tussen de benen door te spelen. Deze competitie wordt gespeeld in de Panna Arena. In de ‘trukendoos’ worden de techniek van de kinderen getraind door zeer behendige instructeurs. Bij het onderdeel ‘scoretraining’ ligt het accent op het scoren van doelpunten. In de ‘voetbalschool’ leren de kinderen zowel met links als met rechts te schieten.

De strijd om de Raedthuys Cup begint op woensdagmorgen 2 mei a.s. om 10.00uur voor F-teams, ’s middags zijn vanaf 13.00 uur de E-teams aan de beurt. Aan het evenement nemen voetballers van Daarle, Daarleveen, Haarle, MVV ’69 en vv Hellendoorn deel.Hoofdsponsor Raedthuys Groep (www.raedthuys-groep.nl) nam het initiatief voor de ontwikkeling van de 4x4 Attack Tour. De Raedthuys Groep is een keten van ondernemingen in duurzame energie. De activiteiten bestaan uit het ontwikkelen, financieren, realiseren, verzekeren en beheren van windenergieprojecten en het opwekken en verhandelen van duurzame energie. Maatschappelijk verantwoord ondernemen wordt door de Raedthuys Groep hoog in het vaandel gedragen. Het opblaasbare voetbaldorp is hier een onderdeel van. Op deze manier probeert zij een steentje bij te dragen aan een duurzame samenleving.


Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met:

Coördinator 4X4 Attack vv Hellendoorn
Alfons Legtenberg,
De Nieuwkamp 17
7447 BH HELLENDOORN.
06 - 51849486