Manegevoetbal jeugd

Geplaatst op 08-01-2007 13:21.

Hallo allemaal, hier een kort verslag over manegevoetbal voor de jeugd en maar enkele foto's ivm storing van het toestel. Voor foto's, zie Foto's in het menu.

Om half 10 werden alle pupillenteams samen met de C junioren verwacht op ons sportpark "de Leemkamp". Nadat de leiders en begeleiders alle materialen bij elkaar gezocht hadden die deze morgen meegenomen moesten worden naar Luttenberg om daar ons onderlinge toernooi te spelen in de manege. De "paardenbak" werd opgesplitst in twee voetbalvelden en nadat de teams bekend werden gemaakt kon om tien uur de aftap beginnen van de eerste gespeelde wedstrijden.
Ook dit jaar waren weer veel topteams naar de manege gekomen, waaronder Feyenoord, AZ, Ajax, FC Twente, PSV, Heracles, FC Zwolle, MVV, Volendam en Top Oss.
We begonnen de wedstrijd meteen al met een kraker nl. Ajax tegen PSV. Deze wedstrijd, net als alle andere wedstrijden, kende een fanatiek maar sportief verloop, en af en toe werd er gespeeld op "hoog" niveau. Ook buiten de lijnen had de organisatie de touwtjes strak in de handen, waardoor supporters rellen uitbleven.
Om 12 uur waren alle wedstrijden gespeeld en keerden spelers, begeleiders en supporters terug naar MVV'69. Nadat iedereen zich hier had gedocht, gingen we gezamelijk ons weer versterken met een bord patat en een frikandel, allemaal verzorgt door Tonnie Stevens en aangeboden door MVV' 69. Nadat iedereen de buik weer had rond gegeten gingen alle spelers weer huiswaarts na een goed verzorgde en georganiseerd manegetoernooi.

- Jan Grotenhuis