Scheids, waar blijven de bitterballen...

Geplaatst op 24-03-2007 19:49.

Vandaag stond de wedstrijd tegen de rietvogels op het programma. Deze club deed zijn naam eer aan door ons figuurlijk met een polletje het riet in te sturen...

Na het nodige oud papier opgehaald te hebben vertrokk de uitgedunde selectie (Poetser Wim Bakhuis Sr. en vedette Herald Hutterd waren wegens blessures achtergebleven in het pittoreske Marle) op weg naar Almelo. Alka zou op eigen vervoer (trein, maar door werkzaamheden werd dit de bus (busje komt zo...)) komen.
Na de toerrit belandden we bij de Kauwe, waar we onthaald werden door een luierende Bosch die Frenkie aan het vegen zette (delegeren genaamd in vaktaal).
Aangemoedigd door het lenterse zonnetje werd er vlug omgekleed om als jonge veulens de weide in te mogen.
Tijdens de warming-up viel het de leiders op dat er in geen velden of wegen geen man in zwart tenue te zien was. Licht gepaniekeerd werd navraag gedaan bij de tegenpartij, maar het enige wat zij wisten was dat er op de markt nog een scheidsrechter naar vis stond te happen...
Nadat de warming-up toch wel een bizarre omvang begon aan te nemen, waardoor zelfs Bosch begon te puffen en aan zijn shirt te plukken, liep opeens de tegenpartij weer richting kleedkamer om te gaan douchen (blijkbaar toch wel indrukwekkend, een warming-up van 40 minuten!!! Vaker doen???) Verbaasd en nog nahijgend, liep leider Arie T. de gastheren achterna om het geheim van de lange warming-up prijs te geven. Dit mocht helaas niet baten, waardoor er op deze maartse zaterdag (de mooiste zaterdag van de hele week) niet gevoetbald werd door het sterrenensemble MVV'69 2. Napratend over deze machtsvertoning in de kantine, werden we ineens opgeschrikt door bezoek van eerder genoemde Alka. Na een bizarre bustocht vanuit Ennske (de treinen reden niet, waarna busvervoer geregeld was) arriveerde deze persoon te laat in Almelo de Riet (allemaol derruut!) Op de gepimpte achterbank van coureur Bosch mocht hij weer mee richting het thuisfront. Hier aangekomen werd er onder het genot van een hapje en een drankje nog nagebabbeld over deze rare gebeurtenis, waarbij met een turend oog de verrichtingen van het vrouwelijk schoon in de gaten werd gehouden.