Drank leidt tot overwinning

Geplaatst op 07-04-2007 18:48.

Op een zonnige zaterdag ochtend/middag moest er tegen SCD ’83 B2 worden gevoetbald, en wel in Dedemsvaart. De avond/nacht ervoor was er in Marle het grootse “Paasfeest”, waarbij de nodige alcoholhoudende dranken werden genuttigd. Om maar even een voorbeeldje te noemen om elf uur in de avond: “Joaaaa ik heb al zeum of acht bier op en we goat dom vedan”. Aldus Marinus, die de volgende ochtend weer zeer nuchter op het veld stond. Ik weet niet wat het moet worden met die B-jeugd; ma het lijkt wel een Bier-team zo. Wat mij betreft niet voor herhaling vatbaar, maar volgens sommigen pakte dat alcohol alleen maar positief uit in het spel. Desondanks kon je toch wel merken dat de meeste niet zo scherp waren door de avond er voor.

Dat was dus de avond er voor. We zouden om half elf aanwezig zijn om tijdig te kunnen vertrekken naar Dedemsvaart, omdat het nog wel een knap eind rijden is met de wagen. Maar een tweetal spelers waren nog niet gearriveerd. Het betrof de heer Aitink, die weer ergens last van had en dus een prop in z’n oor had geplaatst, om zodoende toch nog mee te kunnen voetballen. Dit pakte zelfs nog goed uit, want dhr. Aitink scoorde ook nog.
Mocht je denken dat iedereen er is, vergeet er een iemand weer wat spullen en kan weer terug. Zodoende vertrokken we wat aan de late kant, en kwamen we een kwartier o.i.d. voor tijd aan in Dedemsvaart, waar we werden ontvangen door het ontvangstcomité bestaande uit de leider van hun elftal die ons een kleedkamer toewees. Na een vlugge warming-up kon men beginnen met een bijna compleet elftal, waar Lieke weer eens zonodig moest werken en Erwin iets met de hamstring had. Gelukkig werd Jordy Bannink bereid gevonden om met ons mee te doen.

Afijn de wedstrijd was begonnen. We begonnen meteen redelijk sterk, er werd goed gecombineerd en er werd goed gebruikt gemaakt van de open ruimtes die SCD ons gaf, ondanks de alcohol van de vorige avond. De score werd dan dus ook snel uitgebouwd in ons voordeel, waar Thijs het eerste doelpunt maakte uit een magistrale opbouw van Chiel en Dyon. Overigens werd er ook nog door “LA de Killer” een doelpunt gemaakt. Dhr Aitink schoot de bal tegen de keeper aan; maar deze weigerde de bal de klemmen, en zo rolde de bal er zo in. Maar SCD bleef ondanks de doelpunten wel doorvoetballen, wat betreft motivatie ontbrak het in ieder geval niet in die ploeg. En dat werd ons ook nog 1 maal fataal, toen er iemand in de verdediging nog zat de denken aan die mooie avond daarvoor, en zodoende een spits liep lopen. We zullen maar geen namen noemen.

De ruststand was 1-4, Wie de overige 2 doelpunten hebben gemaakt weet ik niet, was nog niet zo wakker. De (groene?) thee daar was niet te zuupn, maar we begonnen aan de tweede helft. Opmerkelijk was dat SCD de kop niet liet hangen, in tegenstelling tot andere ploegen waarbij we monsterscores hebben neergezet. Enfin er werden nog wat mooie doelpunten gemaakt, maar er waren ook wel verschrikkelijk veel kansen en veel vrije ruimtes. Mooiste doelpunt was nog wel van Chiel, die op de goal schoot, maar stuitte op de keeper, maar die had de bal niet klem en Chiel ging nog voor de rebound, en zo werd het harde werken nog beloond met een doelpunt. Einduitslag: 1-8.

Volgende week moeten we tegen HHC B3, alweer een uitwedstrijd in het hoge noorden. Vorige ontmoeting was 14-1 voor ons, maar toen kon je de drank best wel ruiken aan hun zijde. Als dat volgende week maar niet aan onze zijde is.