Oefenwedstrijd Mini's

Geplaatst op 01-05-2007 22:29.

Vooraf
In september zijn we voor het eerst bij MVV begonnen te trainen met een klein groepje 5 en 6 jarige spelers, ook wel kabouters, welpen, duiveltjes genoemd. Bij MVV noemen we deze spelertjes "de mini's. Op woensdagavond van 6 tot 7 uur worden deze spelertjes getraind en begeleid, om zo al vroeg de beginselen van het voetbal te leren op een speelse manier. Maar het plezier staat, vooral bij deze groep centraal. We zijn nu ruim een half jaar verder en de groep mini's wordt steeds verder uitgebreid. Vandaar dat er voor deze groep eens een keer een wedstrijdje georganiseerd moest worden tegen leeftijdsgenoten van een andere vereniging. Deze wedstrijd werd gepland op 28 april, tegenstander, sp.Daarle.

Verslag van de wedstrijd
Eindelijk was het dan zover voor de mini's van MVV'69, hun eerste voetbalwedstrijd, en nog wel tegen een tegenstander uit de buurt, namelijk sp.Daarle. Gelijk dus al een derby. De spelers waren al dagen zeer enthousiast over deze wedstrijd waardoor de nachtrust voor de wedstrijd voor sommige spelers niet erg lang was. Om half 11 was iedereen aanwezig en zo gingen we gezamelijk de kleedkamer opzoeken om ons om te kleden. Bij sp.Daarle hadden ze enkele spelers meer dan bij MVV, waardoor er enkele spelers van Daarle zo sportief waren om een shirt van MVV aan te trekken en met ons mee wilden voetballen, zodat beide teams evenveel spelers had en de spelers allemaal een hele wedstrijd konden voetballen. Om precies 11 uur kon de wedstrijd beginnen. Over publieke belangstelling hadden de spelers niet te klagen, veel ouders, opa's en oma's en verdere belangstellenden hadden de moeite genomen om de spelers aan te moedigen. Nadat iedereen een plekje aan de zijlijn had gevonden kon de wedstrijd van start gaan. Alle spelers stonden op hun eigen helft op de doellijn, de bal lag op de middenstip, en na het beginsignaal van de scheidsrechter renden de spelers allemaal richting de bal om deze zo snel mogelijk in hun bezit te krijgen. Twintig spelers, veertig benen en verbeten gezichten probeerden tegelijk de bal in voorwaartse richting te schieten, een fantastisch gezicht. De wedstrijd ging gelijk op, er werden kansen gecreëerd voor beide doelen, met als gevolg na tien minuten een doelpunt voor MVV'69. Doordat de spelers van sp.Daarle meer de aanval ging zoeken kregen ze enkele mogelijkheden wat ook de 1 -1 opleverde. Hierna floot de scheidsrechter voor het rustsignaal. De verhitte hoofdjes werden even gekoeld met water en na 5 minuten kon er weer verder gespeeld worden voor de tweede helft. Deze ging in het begin gelijk op maar uiteindelijk was het sp.Daarle die met de overwinning naar huis ging. De eindstand was 1 - 4, maar daar treurde geen speler over. Na de wedstrijd mocht iedereen een penalty nemen en proberen er zelf ééntje tegen te houden. Enkele spelers namen de penalty op een zeer professionele manier door niet de scheidsrechter de bal goed te laten leggen, maar dit deden ze zelf wel even en daarna de bal ook nog zuiver in het doel te schieten. Ook aan deze wedstrijd kwam weer een einde. Na applaus van het publiek konden de spelers gaan douchen na een zeer geslaagde eerste wedstrijd voor de mini's van MVV'69.