Spektakelstuk MVV'69-DES/Nijverdal

Geplaatst op 30-03-2008 19:09.

De wedstrijd tussen de dames uit Marle en Nijverdal werd een waar spektakelstuk, vanaf het begin gingen beide ploegen vol op de aanval, door de strakke wind ontstonden er soms hachelijke situatie's. De eerste beste kans van de thuisclub ging er na 8 minuten in en was het 1-0 door Lisanne Tighelhoff. Hierna kregen beide ploegen kans op kans en in de 14e minuut werd het 1-1 door een afstandschot gedragen door de wind vloog de bal erin. Des/Nijverdal probeerde door te drukken, maar MVV'69 kwam er telkens zeer gevaarlijk uit en scoorde na 26 minuten de 2-1 door wederom Lisanne Tighelhoff. Het spel bleef op en neer golven en 2 minuten later was het alweer gelijk 2-2. De ruststand leek onbeslist te worden bereikt, maar 3 minuten voor het verstreiken van de eerste helft, door een fout in de verdediging werd het 2-3, een domper voor de thuisclub zo vlak voor de rust.

Na de thee hetzelfde spelbeeld, nu had de thuisclub de wind in de rug, beide ploegen kregen wel 15 opgelegde kansen om te scoren, het duurde tot de 58e minuut voor er een doelpunt werd gemaakt, en het was MVV dat scoorde door het goed doorgaan van Gerlinde Kleinjan werd het 3-3 Het duurde tot de 70e minuut, toen braken de dolle 4 minuten aan, eerst werd het 3-4, vanaf de aftrap was het meteen weer raak, Anita Veurink profiteerde dankbaar van de nog nagenietende spelers van Des/Nijverdal en werd het 4-4. De domper voor de gasten was gauw verdwenen, want na de aftrap scoorden zij meteen de 4-5. MVV'69 moest weer opzoek naar de gelijkmaker, maar net als de 2 voorgaande doelpunten was het vanaf de aftrap weer gelijk, Lisanne Tighellhoff schoot fraai binnen en werd het binnen 1 minuut 5-5. Beide ploegen probeerden van alles, en zoals gezegd grote kansen voor beide teams, het duurde tot 3 minuten voor tijd dat de wedstrijd beslist ging worden, een speelster van de gasten ging alleen op de keeper af, omspeelde haar en leek de winnende treffer te scoren, helaas voor haar struikelde ze 4 meter voor de doellijn over de bal, en kon de goed mee lopende Jamie Olthof de bal wegtrappen. In de laatste seconde kreeg de thuisclub nog een hele grote kans om er 6-5 van te maken, maar zoals zoveel kansen vanmiddag bleef deze ook onbenut. Over de gehele wedstrijd gezien een terechte uitslag, alhoewel de score voor beide teams veel hoger hadden kunnen zijn als er wat beter met de kansen om was gegaan.

Beste Speelster: Lisanne Tighellhoff