Expeditie Mvv

Geplaatst op 04-06-2008 16:55.

Op vrijdag 30 mei stond het 7de infanterie wielrijders klaar voor de kantine om eens eventjes naar dennenoord te fietsen en daar de boel een weekend onveilig te maken. Na wat geklooi en de 1e lekke band van Remco werd er snel door gefiets naar Ommen. Daar aangekomen moesten we een 27 jarige tent opzetten waarbij veel oudere spelers het toch na een zwaar seizoen er toch even bij moesten zitten. Na dit stuk antiek te hebben neer gezet werd er even naar de westerse buren gekeken en daar bleek toch vrouwelijk schoon bij te zitten. Het 1e wat er dan ook werd geroepen was de tekst: Heej buurmanneties mon eem bakkiej doen? Hier werd niet opgereageerd. De avond startte goed met een werkelijk DAVERENDE quiz onder leiding dan niemand minder dan mister Mvv Arjan Kamphuis. Met vragen zoals heeft Remco een grote bek en is Ria aan een nieuwe tent toe werd een daverend succes en een avond vullend programma werd afgesloten in de kroeg. De volgende morgen werd de douche en wc ruimte van het hooft gebouw belaagd onder de Mvvers die na 6 minuten met shampoo in het haar al zuchtend maar eens een andere douche opzochten. Nee flink gebunkerd te hebben werd er een dagmars georganiseerd. Na een paar stappen gelopen te hebben hield onze John een auto aan met de vraag. Meneer wat is het toppunt van snelheid onze bescheiden meneer antwoordde zeer ingetogen dat ben ik. En reed toen met zijn Peugot 307 4 deurs weg. Na een flinke stap kwamen we doodvermoeid bij een rustplaats aan en het vuur werd geopend op een autorijder die de weg stond af te lezen. De dennenappels vlogen hem om de oren en ketste af op het afleesbord. Na deze enerverende aanval werd het tijd om door te gaan met de wandel tocht en na een poosje kwamen we op een open plek waar een shetland pony stond. Eerst dachten we dat Jordy Bannink er een mee had gesmokkeld dit bleek later niet zo te zijn. Na het paardje even verzet te hebben omdat het beestje geen gras meer had. Nadat Stefan met Henk en Ria overlegt te hebben om om het bos te lopen nam het oudste deel een prachtige afslag en was zo’n half uur eerder bij de tent dan het jongere deel. Maar die zagen ons zo 1 2 3 niet weer. Want wij waren met John en Stefan naar Ommen. Stefan Joling liep er wel lekker flets bij in zijn oranje fluoriderende pak. Ook het oudere stuk team liep met klompen en korte broek door de straatjes van Ommen. De lederhosen bij de Blokker kon door Marinus en Lars niet worden laten liggen. Deze broeken werden nog voor de Blokker aangetrokken. Door iedere voorbijganger werden we aangekeken als of we van een andere planeet kwamen nou zo afgelegen is Marle nou ook niet weer. Na deze wandel tocht gingen we een ijsje of milkshake nuttigen bij een ijskraam. Toen we wouden vertrekken dachten we dat Ankie van Grunsfen om de hoek kwam kijken omdat een vooruitstaand gebit ons bekeek. De imitatie van bonfire kon dus ook niet uitblijven. Terug in het kamp gingen we aan de bolle die royaal waren gesponsord door C1000 ROB LOMANS(zo goed Ria?)
Na dit gedaan te hebben lieten we onze vermoeide lichamen in een gemakkelijke stoel glijden en lieten ons door Ria vermaken met een leuk spel. Na dit gingen we dan toch nog even een half uur heel actief doen. We gingen namelijk voetballen best we logisch als je er over nadenkt. Op het veldje kregen we visite van 3 dames die mee wouden doen. Nou dat slaan we zelden af. Na dit gedoe was Lars Jol niet echt te spreken over de dame met de rode schoenen. Ze zou Jolletje getrapt hebben is dit het begin van een bloeiende en langdurige relatie vroegen wij ons af. Het antwoord was keihard nee. s’ avonds was er niet veel te doen. We wouden onze door Mathijs meegebrachte vuur korf ontteken. Na dit gedaan te hebben kwam de vrijwillige brandweer van het dennenoord met groot materieel uit te rukken. De vlammen sloegen in het rond en we vroegen ons toch af of dit nog goed zou komen. Maar gelukkig waren de moedig blussers zo gepassioneerd van hun werk dat ze maar direct even hun blusser leegspoten. Nou jongens de samenleving kan trots op jullie zijn jullie hebben het bos gered want desondanks er stenen en bijna een giertank water naast de korf stond liep het toch aardig uit de hand. Blusheli’s vlogen al boven ommen maar door jullie optreden was dat allemaal niet nodig. Een lintje staat jullie waarschijnlijk wel te wachten. Maarja een uurtje later verschenen we in het cafe voor een paar uurtjes poulen en drinken het laatste was helaas niet mogelijk. Dood vermoeid lieten we ons 2 uur later in onze slaapzak glijden. Nog maar net binnen en het begon te gieten. Ons Ria werd meerdere malen op zeurderige toon geroepen om een verhaaltje en nachtzoen. Nog wat kaarten met John en toen zijn we allemaal maar gaan slapen sommige met lekkage boven het hoofd. s’ morgens eerst rustige een bolletje eten. En toen hebben we onze antieke tent maar weer eens in de tent gepakt en op de aanhanger geladen. Hierna werd onze plek gecontroleerd en goedgekeurd. We zijn toen maar eventjes naar de Nieuwe Brug gefietst voor wat drinken patat en een ijsco. En daarna maar met de toeristische naar huis. Bij de kantine uitpakken en op huus an.
En toen was het leuke kamp weekend al weer voorbij. Rob Loomans bedankt voor de smakelijke bolletjes. Mister Mvv Arjan Kamphuis bedankt voor de leuke vrijdag avond. Henk Kosters en John Heisterkamp bedankt voor de verdere begeleiding van ons. Ria en Stefan bedankt dat jullie dit kamp hebben mogelijk gemaakt. Gerjan jammer dat je ons niet kon vergezellen. De kater is d’r zo ongeveer nu wel uit en we wachten rustig tot volgend jaar.
Aju
De C1+Rene sterk in kampwerk.