Op wereldreis

Geplaatst op 04-06-2008 19:10.

Aan het einde van de vrijdagmiddag werd er per fiets vertrokken naar een onbekende bestemming. De geruchten gingen dat het 2 uur fietsen was. Dit bleek gelukkig niet waar te zijn, alhoewel bij sommigen de spieren wel op de proef gesteld werden doordat de Lemelerberg beklommen moest worden. Gelukkig gingen we er aan de andere kant er ook weer af. Na enkele kilometers kwamen we in het toeristische Giethem aan, op camping Dennenoord. In dit verlaten vertrek konden wij een nederzetting bouwen. Dit werd dan ook gedaan met een tent van Ria, die al reeds enkele jaren afgeschreven was. Uit forensisch onderzoek bleek echter dat deze tent alleen nog maar met mooi weer gebruikt werd. Helaas was dat mooie weer er niet, en dat had zo zijn vervolg.

Vrijdagavond werd er na een hoop geknooi onder leiding van Jarno een heuse tent opgezet waar dan ongeveer 16 personen in moesten slapen. Wie hield het voor mogelijk, maar het dingetje stond ook nog. Na wat voetballen en gelanterfant werd er een quiz gehouden. Quizmeister Arjan Kamphuis had er zelfs nog een prijs aan gebonden. De vragen waren van zeer hoog niveau, en alleen Jarno was in staat om deze allemaal goed te beantwoorden. Een mooie kippenhoed kreeg hij cadeau. De avond werd afgesloten met wat hapjes en drankjes en een bezoek aan de plaatselijke disco. Daar hebben we ook onze buren, de Noord-Hollanders, of West-Friezen zoals ze zich zelf noemden, ontmoet. Dat was een 6 vwo examenklas, ook wel een aparte groep haha.

De nacht werd ingegaan met een lekkende tent her en der, klam, warm, muggen, mensen met te weinig slaap, maar wel beregezellig. De volgende ochtend was het al weer vroeg licht. Dhr. John zou komen met een zooi bolletjes. En dat deed hij dan ook, nadat hij een zware nacht achter de rug had met het Lemels Open. Het smaakte allemaal prima en er kon gedoucht worden. De douches waren beperkt tot 6 minuten douchen. Sommigen stonden dus nog met shampoo in het haar, en de pompe stopte er mee. Dat resulteerde in wat geswap tussen douches in de blote kont, hoppa.

Na dat iedereen zich opgepoeierd had (stel wiefe) zou er in eerste instantie begonnen worden met een zware ochtendtraining. Dit werd helaas een toeristische wandeling door het Idillische Giethem en omstreken. Na wat moeilijke vragen beantwoord te hebben, zijn we door het bos weer terug gekomen. Onderweg kwamen we nog oale wiefe tegen op fietsen, pony’s en allerlei vreemde dingen.

Doordat er 2 groepen waren, was de eerste groep al eerder weer op het kamp. Deze zijn even op stap geweest in het idillische Ommen, waar de nodige toeristen ons vreemd aan keken wegens onze klederdrachten, zoals bijvoorbeeld de klompen. Die leu bint ook niks gewend. Al met al leverde dat nog wel grappige gezichten op. Dit bezoekje werd afgesloten met een ijsco bij de Ommense ijstoko’s. Nu hadden we keuze tussen 2 tenten. Iedereen rende naar de overkant heen terwijl er aan de andere kant ook iets leuks rond liep. Nadat we ons ijsje bij de jongedame versnaperd hadden keerden we terug. Daar bleek dat we er geen spijt van hadden dat we niet bij die ene tent langs zijn geweest, want het meisje had volgensmij zelf veel te veel ijs gegeten.
Na wat verkeerd rijden kwam John weer eens vast te zitten met z’n voorwiel aangedreven auto. Deze hebben we er maar even uitgeduwd en reden we vrolijk verder. Toen we weder keerden op het kamp werd er wat gegeten, en werd er geflesvoetbalt. Dolle pret natuurlijk met als resultaat dat een van de leiders zo zweette als ’n otter. Daarop volgde een miraculeus spel georganiseerd door Ria. Personen als Cola Ferrari, HipSlip o.i.d. , bananenplukkers uit Zanzibar moesten geïnterviewd worden. Uit de 4 personen die zich gedroegen als het voorgeschreven karakter was er 1 de echte, en die moest achterhaald worden.

Na dit leuke spel werd er weer een potje gevoetbald, waar ook roodkapje en sneeuwwitje aan meededen. Ja u leest het goed, er waren 2 vrouwelijke gasten die mee deden. Dolle pret natuurlijk maar dat vonden sommigen niet. De dames waren pittige tantes ondanks hun koosnaampjes en maaiden zo vrolijk wat jongens neer. Ook werden er enkele meerdere malen gedold.

De barbecue was inmiddels al weer aangestoken en zo werd er wat gegeten en gedronken. Er werd gekaart enzovoort en het werd zeker maar gestaag donker. Daarom moest het ook licht & warm blijven, dus er werd een korfje in de hens gestoken. Dit heeft 20 minuten geduurd voordat de plaatselijke brandweer kwam om het vuur te doven met 1 brandblusser. Jammer maar helaas, de regels schreven voor dat er geen vuur gestookt mag worden. Gelukkig was de plaatselijke disco weer open en werd er daar verder gekaart en gesnookerd. Het begon ook langzaamaan hard te onweren en te regenen. Na een uurtje of 2 werd het wel weer tijd om de tent op te zoeken, om daar voor sommigen hun warme of natte nest op te zoeken, en anderen nog verder te kaarten. Op dat moment werd ook duidelijk dat de tent van Ria nogal wat gebreken had, want op verschillende plaatsen was het een zwembad. Sommigen losten dit voorval op door er een rol tape tegen aan te gooien (wat dus ook niet helpt hè) en andere stopten zichzelf in een plastic zak. Al met al allemaal goed gekomen en men werd al weer wakker rond de klok van 10. Er werd gegeten, gedoucht, afgebroken en weer richting huiswaarts gekeerd. We deden dat laatste wel met een omweg, om onderweg te genieten van een patatje, colaatje en een ijsco. Al met al nog een geslaagd kamp, ondanks het wat mindere weer.