B1 weer op de rails

Geplaatst op 05-10-2008 11:16.

Zaterdag 4 oktober 15.00 uur veld3 in Heeten. Mvv’69 B1 trapt af tegen SV Heeten B2 onder leiding van een zeer goed fluitende scheids. Dat het geen makkelijke tegenstander zou worden wisten we van te voren. Zij stonden 1e wij na een vervelende maar oneerlijke nederlaag vorige week 3e. Mvv kwam mooi op tijd aan in Heeten en kon zich prima voor bereiden. Stefan moest zo nodig weer ergens heen dus was Wim Haselhorst onze vlagger. Ook Jan de Ruiter ging mee om te kijken.

Mvv startte in de volgende formatie:
Doel: Remco Haselhorst
Verdediging: Marinus van Lenthe(c), Jordy Bosch, Mathijs van Wijk, Jarno Thijs
Middenveld: Mark Telman, Lars Aitink, Peter Bakhuis
Aanvallers: Lars Jansen of Lorkeers, Sven Beumer, Wessel de Ruiter
Wissels: Jordy Bannink, Patrick Jaspers

Mvv trapte direct goed af en het voetbal was van beide kanten leuk om te zien. Heeten drukte ons toch een beetje naar achter maar dat kwam omdat Heeten fysiek wel iets sterker was. Maar qua techniek konden ze van ons nog iets leren een mooie diepte pass op Lars Jol en 0-1 was een feit. Mvv werd na deze goal weer terug gedrukt door Heeten. Maar wij hebben iets dat hun niet hebben namelijk een scorende spits. Tevens speelde onze verdediging een goede wedstrijd. Met name Mathijs die geen enkele moeite had z’n man uit te schakelen. Op het middenveld was Peter Bakhuis op dreef met goede passes en goed verdedigend werk was hij goed bezig(tevens met kungfu) . Voorin liep Wessel de Ruiter goed te storen en zelfs actie werden er gemaakt een prima wedstrijd voor deze 3 dus.

Heeten liet Lars Aitink een vrije bal op Sven geven die afkapte en goed voor zette. Lars Jol liep er onder door maar Lars Aitink kon hem er zo in lopen. 0-2 voor ons dus. We speelden een prima spel tegen de koploper. We lieten hun komen maar ze maakten er weinig van en in een snelle counter liepen we ze er in. Heeten kreeg nog 1 goeie kans. Een voorzet waar Remco niet meer bij kon werd net naast gekopt door een Heetennaar.

In de rust positieve woorden en een bak thee. Wilburt had weinig aan te merken wel dat we moesten blijven jagen en dat Peter een zwarte band om moest doen. Peter die met karate trappen het middenveld voor hem had gewonnen speelde nogmaals erg goed. Erik en Wim hadden niks aan te merken een paar complimentjes en we gingen het veld weer op.

De 2de helft begon ook weer goed. Mvv voetbalde en liet Heeten maar komen. Maar een lange pass van Mark op Jol betekende al snel 0-3. Maar nu was ook Heeten gevaarlijk met kansen die er serieus op begonnen te lijken. Een aanvaller van Heeten mocht onze 16 bekijken en haalde uit, via de handen van Remco ging de bal tegen de lat en het veld uit. Maarja toen schoot iemand van Heeten en die bal stuiterde vervelend, dit was ook de reden waarom Remco er zich op verkeek 1-3 niks aan de hand maar ja Remco was er minder blij mee. Mvv liet zich niet uit het veld slaan en voetbalde verder. We werden wel veel vaker geneigd om er een corner uit te slepen. Maar gelukkig moest Heeten nog op corners trainer en de 1 na de ander zeilde ver buiten het doel van Remco. Mvv mocht weer scoren, een geweldig mooie bal van Mark over alles en iedereen heen. Jol was alert en ronde subliem af.

Heeten werd nu steeds gevaarlijker en zette hun kamp rond onze 16 op. Maar Heeten had niet echt de mannen om doelpunten mee te maken hierdoor ging kans na kans naast over of in de handen van Remco. Maar een Heetennaar stond buiten de 16 vrij en haalde verwoestend uit. Een streep naar de kruising 2-4. Remco zat er nog wel aan maar deze was echt onhoudbaar.
Mvv voetbalde de wedstrijd goed uit en maakte geen fouten.

Zo na deze mooie overwinning zijn we er weer boven op na de vervelende nederlaag van vorige week.
Volgende week thuis dan tegen Wijhe’92 B3 om 10.00.
We hopen u daar te zien.

Good Goan

Mvv B1