B1 wint zakelijk van Heino

Geplaatst op 01-11-2008 17:36.

Zaterdag 1 november 10.00 de wedstrijd Mvv’69 B1 – Heino B5 begint onder leiding van Gerrit Fikkert. Mvv had 2 weken geen wedstrijd gevoetbald en het werd daardoor weer eens tijd voor een pot.

van Wijk

Mvv begon chaotisch de wedstrijd en leed veel balverlies. Hierdoor kreeg Heino na enkele minuten al een goeie kans. Een voorzet van de linkerkant en een Heino speler schoot, gelukkig kon Remco de bal overtikken.
Na deze kans begon Mvv rustiger en verzorgder te voetballen. Het spel werd aantrekkelijk want de bal ging op en neer. Maar toen was Mvv aan de beurt, een corner werd goed voorgezet en in de kluts wist Lars A. de bal binnen te tikken.

Na deze goal veranderde het spel niet. Het bleef onrustig aan beide kanten, een speler van Heino kon vrij voor de goal uithalen maar door een wirwar van schoenen werd de bal weggewerkt. Mvv werd nu sterker en begon te domineren. Heino was daarin tegen geen moeilijk te bespelen tegenstander. Dat bleek welweer na het magistrale doelpunt van Jordy Bannink. Bannink wist van zo’n 30 meter de bal over alles en iedereen heen te schieten behalve de lat daar ging die onder door.

Na deze goal speelde Mvv de 1e helft goed uit en maakte geen fouten. Het liet Heino wel komen maar Heino maakte geen kans af. Wel bijna een speler van Heino schoot en dacht een medespeler als hulpje te gebruiken. Gelukkig stond die speler buitenspel en werd het doelpunt afgekeurd.

In de rust een lange maar goede toespraak van onze trainer Wilburt. Hij die om kwart over 5 s’ nachts nog op Schiphol stond. Toch mooi dat hij ons nog kwam coachen. Een paar wissels en Mvv kon de 2de helft weer in.

We tapten niet uit een ander vaatje en na slechts enkele minuten was het 3-0 en was het beslist. We lieten Heino wel veel te veel komen waardoor we weer moesten billen knijpen. We kwamen in de duels te zwak in waardoor we die automatisch verloren. Ook voorin werden de kansen die voornamelijk door Lars J. werden voorgezet gemist. Maar met mekaar hielden we de nul wat natuurlijk een leuke opsteker was.

Man van de wedstrijd was Peter Bakhuis, vooral in de 1e helft was hij het rust punt achterin en gaf ballen op maat af.