B1 ontsnapt aan nederlaag

Geplaatst op 10-11-2008 14:56.

Zaterdag 8 november 2008 10 uur s’ morgens de wedstrijd Mvv’69 B1 – Marieenheem B2 begint onder leiding van Johan Schutte. Marieenheem stond laag geklasseerd en misschien was dat wel de rede waarom Mvv een slechte wedstrijd voetbalde.

Mvv startte in een aparte opstelling maar omdat we allemaal een dagje ouder worden ben ik die vergeten. Maar door deze tactische aanpassing kwam er van voetballen weinig terecht.

Het spel startte zoals de laatste weken wel meer rommelig en onverzorgd. Hierdoor stond Mvv onder druk en moest het al snel kleine kansen weggeven.
Maar Mvv was weer eens aan het counteren geslagen en binnen de kortste keren was het 1-0.

Maar al het mooie duurt maar kort. Marieenheem was niet gekomen om een goede wedstrijd te spelen en de punten te laten liggen. Het wou winnen ten koste van Mvv. Door goed spel dwongen ze een corner af. Deze werd goed voor gebracht en een speler van Marieenheem mocht frank en vrij in koppen. Helaas was Jarno net niet groot genoeg om de bal weg te koppen. Volgende keer een trapje meenemen het veld op.

Mvv bleef slecht voetballen, we hadden ook wel een beetje een pech dag. Ballen kwamen net niet aan en hierdoor werd het combinatie spel niet mogelijk.
Mvv kon tegen een goed spelend Marieenheem weinig tot niets beginnen. Marieenheem maakte hiervan gebruik en dwong de kansen af. Een scrimmage voor de goal van Mvv dwong de keeper tot een uiterste redding.

Vlak voor rust brak er een tegenstander door en het vrije doortocht. Remco kwam tevens uit en wist met 2 handen de bal over het doel te pareren.

In de rust kwam er van Wilburt’s kant weinig kritiek. Er stond 1 ding gewoon als een paal boven water, we voetbalden slecht. Het spel was te onrustig niet verzorgd en daar moesten we met elkaar wat aandoen. De opstelling werd weer zoals vanouds terug gezet en de 2de helft ging van start.

Dat pech en mislukking samen kunnen gaan zagen we ook weer in de 2de helft. Veel ballen kwamen niet aan en zo werd de lange bal gehanteerd. Hierdoor kwamen onze spitsten niet aan de bal en kwam er van Mvv’s kant geen dreiging.

Marieenheem ging weer eens tot de aanval over en met succes. Weer mocht er een spits vrij door lopen en voorzetten. Remco kon de bal nog wat af remmen maar het was tevergeefs want Marieenheem scoorde de 2-1. Mvv had er wel genoeg van en schoot de 2-2 rechtstreeks uit een corner binnen.

Bij Mvv wou het afwerken en combineren helaas niet goed lukken. Deze week er goed oefenen en zaterdag tegen Hellendoorn een beter resultaat leveren.

Volgende week naar de Helderse buren. Om half 11 start op sportpark de Voordan de wedstrijd tegen hun B3.