B1 wint op de toendra in Luttenberg

Geplaatst op 15-12-2008 16:36.

Zaterdag 13 december 2008 12.30 Luttenberg. De wedstrijd tussen SDOL B2 – Mvv’69 B1 begint. Voor Mvv was dit het laatste duel voor de winterstop, dus een goed resultaat zou na de nederlaag tegen Nieuw Heeten vorige week wel goed uitkomen.

Mvv startte met de volgende namen:
Keeper: Peter Bakhuis
Verdediging: Marinus van Lenthe (c), Jordy Bosch, Mathijs van Wijk, Jarno Thijs
Middenveld: Mark Telman, Jordy Bannink, Patrick Jaspers
Aanval: Lars Aitink Lars Jansen of Lorkeers, Sven Beumer
Wissels: Wessel de Ruiter, Remco Haselhorst ( Geblesseerd maar toch mee wezen kijken)

Mvv starte rond uit slecht, na een vastloper voorin schakelde Luttenberg als de bliksem om en kon de bal veel te makkelijk achter keeper Peter schieten. Peter was op de inzet van Luttenberg vrij kansloos het schot was prima geplaatst. Niks aan te doen voor Peter die met tegenzin keeperde maar deze taak goed vervulde. Mvv werd wakker geschud en zocht direct de weg naar voren. Lars Aitink/ Jol en Sven Beumer werden regelmatige op kansrijke posities aangespeeld. Maar door het slechte bevroren veld mislukte vele pogingen, tot grote ergernis van Lars Jol.

Maar toch wist Mvv zich over deze negatieve punten heen te trekken en Lars Jol wist de 1-1 binnen te schieten. Hierdoor schoot de frustratie er al snel bij Luttenberg in. Wel begrijpelijk de beste jongens hadden een grof gezegd kloten seizoen achter de rug. Maar hierdoor liet Marle zich niet van de wijs brengen we zouden er nog een schepje boven op doen door 2-1 te maken.

Maar Luttenberg had de laatste 2 wedstrijden wel weten te winnen en een goed resultaat voor de winterstop klonk hun ook wel goed in de oren. Dit hadden ze ook zeker kunnen bewerkstelligen als ze in de 1e helft en het 1e gedeelte van de 2e helft de kansen hadden afgemaakt. Dit deden gelukkig voor Mvv niet het bleef bij de gelijk maker 2-2 dit was tevens de ruststand.

In de kleedkamer nam Wilburt het woord. Hij vond dat het spel niet goed was. Dit klopte ook aansluiting was er weinig tot niet en de opgelegde kansen die Mvv kreeg werden niet afgemaakt. Tevens een oorzaak daarvan was het harde veld maar goed daar ben je wel een keer aangewend. Wilburt wisselde Patrick voor Wessel. Wessel ging in de spits en Lars Jol schoof op naar de linksbuiten positie Lars Aitink nam de rol van Patrick op het middenveld over. Wilburt vertrok omdat het zo nodig met het 1e mee moest doen. (hij scoorde trouwens wel goedzo Wilburt!!!)

Mvv tapte in het 1e gedeelte van de 2e helft uit heft zelfde vaatje als de 1e helft. Veel bal verlies weinig aansluiting en kansen werden niet afgemaakt. Maar toen ging de knop om een magistrale voorzet van Lars Jol werd door Jordy Bannink keurig binnen geschoten en Mvv pakte opnieuw de leiding. Luttenberg kwam er toen niet meer aan te pas tot opluchting van Erik die hierdoor zijn familie aftroefde.

Mvv daverde door over het slechte hoofdveld van Luttenberg en zag de score snel oplopen tot 6-2. Dit hadden er eigenlijk meer moeten zijn maar ja het veld werkte niet echt meer zoals eerder gezegd.
Maar Mvv won en sloot zo het 1e seizoen van dit jaar af met een plek in de top 5.
Dit was van tevoren ook de doelstelling geweest. Mvv B1 leverde hiermee een goede tot uitstekende prestatie. Aangezien het jonge elftal 2 1e jaar C spelers 5 2e jaar C spelers 2 1e jaar B spelers en 4 2e jaar B spelers. Een goed voorteken dus. Mvv speelde ook sommige wedstrijden uitstekend het voetbal was verzorgd en goed 3e klasse waardig zou ik zeggen misschien volgend jaar…….

Ook was er de avond na de wedstrijd een team avond in de kantine. Allereerst aangekomen personen zetten de tafels en stoelen klaar. De beemer werd geïnstalleerd samen met de door Wessel meegenomen Wii en Playstation. Er werden er een paar spelletjes rally en voetbal gekeken en daarna werd de film zwartboek gekeken onder het genot van bier,fris en hapjes.
Daarna werd de film James Bond afgespeeld. Veel jongens hadden hier weinig trek aan en schakelde over op ILEGAAL biljarten. Er werden reserveballen in het kastje van de biljart ballen gelegd waardoor het alarm niet af zou gaan. Schandalig er werd gewoon fraude gepleegd waar je zelf bij aanstond. Gelukkig dat we ons daar geen hol van aantrekken he.

T’ was een mooi najaar seizoen en we hopen op nog betere prestaties in 2009.

Iedereen Prettige Feestdagen en een Gelukkig en Voetballend Nieuwjaar namens de B1

Groeten B1 van Mvv’69