B1 tegen 12 man

Geplaatst op 15-03-2009 14:02.

Zaterdag 14 maart 2009 11.15. De wedstrijd HHC B4 - Mvv'69 B1 begint. De scheidrechter deze wedstrijd was alles behalve neutraal bij deze ook een oproep aan HHC om betere scheidsrechters te laten fluiten.

Afwezig: Mathijs van Wijk

De wedstrijd begon niet best voor Mvv direct na de aftrap kon HHC eenzaam en alleen op de goal af lopen. Remco maakte zijn doel klein en zag de bal gelukkig net over gaan. De wedstrijd ging toen nog gelijk op HHC kreeg kansen maar de Marlese verdediging kon het nog volhouden tegen de snelle spitsen van HHC. Mvv kwam wel op 1-0 voor en we hoopten toch op 3 punten. Maar de scheids wou zijn goede naam bij HHC graag houden en hielp ze door een overtreding op de keeper niet af te fluiten. Hierdoor ontstond de gelijk maker voor HHC.

Maar ook Mvv hielp HHC vriendelijk mee door een slippertje van een verdediger van Mvv kon 1 van HHC's snelle spitsen makkelijk profiteren 2-1 dus. Een tijdje later viel Jordy Bosch geblesseerd uit en moest door ambulance Beumer naar het ziekenhuis vervoerd worden. Veel beterschap vanaf deze kant Jordy.
Maar Mvv knokte zich voor even terug in de wedstrijd. De kleine maar fijne Patrick zette z'n hoofd tegen de bal en het stond 2-2.

Laten we het over het verdere verloop van de 1e helft maar niet meer hebben. We gingen de rust in met een 5-2 achter stand. Mede dankzij de scheids. Ook het kunstgras hielp niet echt mee.

In de rust werd er met elkaar afgesproken dat we voor minimaal een punt gingen knokken. Met goede moed liepen we het veld weer op.

De 2de helft was voor Mvv beter dan de 1e het combinatie spel ging dan ook wel redelijk. Maar Mvv maakte te weinig goeie kansen om HHC nog van de overwinning af te houden. Het werd een vervelende wedstrijd. Sportiviteit was ver te zoeken en frustratie was er genoeg bij Mvv.

Maar we leverde wel een goede team prestatie af met elkaar in de 2de helft. We konden niet voorkomen dat we verloren maar al knokkend wisten we het HHC af en toe wel moeilijk te maken.
Maarja tegen 12 man voetballen is natuurlijk ook niet te doen. We waren het er dan ook al vrij snel met elkaar over eens dat als HHC het zou moest doen ze de 3 punten mooi mochten hebben.

Het werd uiteindelijk 8-4.

Volgende week komt de andere Hardenbergse ploeg uit onze competitie op bezoek.
Om 11.00 spelen we thuis tegen v.v. Hardenberg'85 B2.