B1 pakt weer eens de volle 3

Geplaatst op 22-03-2009 15:59.

Zaterdag 21 maart 11 uur in de morgen. Onder een strak blauwe hemel begint de wedstrijd Mvv'69 B1 - Hardenberg'85 B2. Na een 3tal slechte wedstrijden van Mvv was het nu wel weer eens tijd voor de volle 3 punten. De tegenstander stond op de 2e plek en dus zou het nog een hele tour moeten worden om van hun te winnen.

Mvv startte in de volgende formatie:
Keeper : Remco Haselhorst
Verdediging: Marinus van Lenthe (c), Mark Telman, Jarno Thijs, Mathijs van Wijk
Middenveld : Jordy Bannink, Patrick Jaspers, Lars Aitink
Aanval : Lars Jansen of Lorkeers, Sven Beumer, Peter Bakhuis
Wissel : Wessel de Ruiter, Jordy Bosch (geblesseerd)

Mvv had een hoge pet op van Hardenberg maar deze werd al gauw afgezet want Hardenberg bleek absoluut niet beter te kunnen voetballen dan Mvv. De 1e 15 minuten waren dan ook in handen van Mvv die hier uit wisten te scoren. Jordy Bannink kon na goed combinatie spel de bal prima binnen schieten.

Mooi voor ons dus maar wel de kop er bij houden want tegen HHC kwamen we ook op 1-0 voor. Na deze goal werd Hardenberg wel iets gevaarlijker. Ze kwamen steeds meer op onze helft en voetbalden aanzienlijk beter dan de 1e 15 minuten. Maar onze verdediging was deze morgen goed opgesteld door coach Laarman. Terwijl Marnius het slot op de deur hielt kon Mark bij balbezit op het middenveld mee voetballen.

Toch kreeg Mvv een goal om de oren. Een speler van Hardenberg liep de 16 in en werd net door een Marlese verdediger aangetikt. Gerrit Fikkert zag dat de Hardenberger zich naar de grond begaf en legde de bal op de stip. Rakelings vloog de bal langs de vinger van Remco maar belande toch in het net. Het was om eerlijk te zijn een prima genomen penalty strak langs de paal en in de hoek.

De 1e helft kende verder weinig spektakel. Onze Jol kreeg nog wel enkele kansen maar wist deze niet te benutten waardoor we de rust ingingen met een 1-1 gelijke stand.

Wilburt vond het hele maal niet slecht gaan alhoewel sommige jongens zich daar niet helemaal in konden vinden. Maar eerlijk gezegd ging het ook niet slecht. Mvv combineerde niet slecht en af en toe soms er goed. Alleen maakten we het ons in het 2de gedeelte van de 1e helft het onszelf moeilijk. Dat kwam doordat de verdediging te weinig aansloot en het daarop volgend middenveld kon het conditioneel niet trekken om de lang geworden afstanden snel te overbruggen.
Dus werd er voor de 2de helft afgesproken dat de verdediging bij balbezit snel op zou schuiven tot op hoogte van de middenlijn. Wilburt greep met 1 wissel in en dus zag de opstelling er in de 2de helft als volgt uit.

Verdediging: Marinus van Lenthe(c), Mark Telman, Peter Bakhuis, Mathijs van Wijk
Aanval : Lars Jansen of Lorkeers, Sven Beumer, Wessel de Ruiter
Wissel : Jarno Thijs

Hardenberg had de goede moed waarschijnlijk in de kleedkamer laten liggen want Mvv kon direct vanaf de aftrap het spel overnemen. Het spel was een genot om naar te kijken en de bal ging uiterst beheerst en in volle rust van Marles been naar been. Het was de ook niet gek dat Mvv de 2-1 binnen prikte.

Hardenberg had er geen zin meer in en wij kregen er met de minuut meer zin aan. De 3-1 werd door Jol uiterst beheerst binnen geschoten nadat de keeper wel erg nonchalant de bal wegwerkte. En aan de andere kant ging bij vele Hardenbergse aanvallen de vlag de lucht in. Mvv stond met de verdediging vaak op de middenlijn en Hardenberg hield daar geen rekening mee waardoor de een na de ander buitenspel stond.

Een Hardenbergse spits vond van niet en schopte na het fluitsignaal van Gerrit Fikkert de bal bij de buren in de tuin. Dit vond Gerrit minder leuk en stuurde hem 5 minuten van het veld. Al scheldend en tierend verliet onze vriend het veld als Mvv'ers hebben wij daarop maar 1 ding te zeggen: Foei schaam je.

Mvv had lak aan de 10 man (later weer 11) van Hardenberg en ging onverstoord door met winnen.
Het hele feest hield bij de 6-1 op nadat Lars Aitink en Lars Jol nog voor 3 goals hadden gezorgd.

Mvv voetbalde uiterst beheerst deze wedstrijd de combinatie kwamen vaak goed aan. En er werden weinig risico's genomen alhoewel Remco menig speler en toeschouwer liet schrikken met een verkeerde pass op Mark. Maar gelukkig wist Hardenberg er niks mee te doen en zo wist Mvv deze wedstrijd gemakkelijk te winnen.