B1 goed van start

Geplaatst op 24-08-2009 21:02.

Zaterdag morgen 11.00 sportpark de Leemkamp Marle. Het duel Mvv’69 B1 – Deto B2 gaat van start onder leiding van Gerrit Huisjes die het duel in goede banen leidde.

Dat er aan het begin van het seizoen nog al wat verwarring is ontstaan rondom de B1 is nogal begrijpelijk. Maar om alles even helder te krijgen is hier de selectie van dit seizoen:
Marinus van Lenthe (Wil toch wel weer voetballen mooizo)
Mathijs van Wijk
Mark Telman
Lars Aitink
Remco Haselhorst
Lars Jansen of Lorkeers
Sven Beumer
Wessel de Ruiter
Jordy Bannink
Peter Bakhuis
Patrick Jaspers
Jarno Thijs
Lennard Schonewille
Marc Bosch

Onze technische staf bestaat uit:
Wilburt Laarman, Trainer
Erik Beumer, Coach
Rene Willemsen, Assistent scheidsrechter

Mvv startte met de volgende namen
Keeper: Remco Haselhorst
Verdediging: Marinus van Lenthe(c), Marc Bosch, Mathijs van Wijk, Jarno Thijs
Middenveld: Jordy Bannink, Lars Aitink, Mark Telman
Aanval: Lars Jansen of Lorkeers, Sven Beumer, Peter Bakhuis
Wissels: Wessel de Ruiter, Patrick Jaspers
Afwezig: Lennard Schonewille (alias Bernard Parker, maar die was nog even afwezig)

Mvv en Deto testen mekaar in het begin van de wedstrijd wel even uit. Over en weer waren er lichte dreigingen. De verdediging kon de Deto aanval met weinig moeite buiten de 16 houden waardoor Remco al snel vrij weinig te doen had. Een paar rollertjes en een mislukte voorzet waren de hoogtepunten voor Remco.

Mvv begon zich steeds beter in de wedstrijd te voetballen de combinaties startten achterin en werkten zich over het middenveld naar de aanval. Maar de 1e paar van deze combinaties waren net iets te hard aangespeeld of gingen naast.

Maar Lars Jol schoot z’n eerste doelpunt gelukkig alweer tegen de touwen. Na goed combineren kon onze Lars de bal mooi in schieten. Een door hard werken en goed spelen verdiende goal. Mvv kreeg in de 1e helft steeds meer kansen maar deze werden allen gemist of gestopt door de keeper van Deto.

Maar Deto maakte een overtreding net buiten de 16. Jordy Bannink ging achter de bal staan en krulde deze stijlvol en zeer fraai achter de Vriezeveense doelman die kansloos bleek.
Het spel werd na deze goal nog steeds door Mvv gedomineerd. En met een 2-0 voorsprong gingen we de kleedkamers opzoeken voor de rust.

Wilburt was niet ontevreden over ons. Voor de 1e wedstrijd van het seizoen ging het helemaal niet slecht. Sommige passes waren toch nog net iets hard en kwam daardoor niet helemaal goed aan. Ook de backs moesten het veld bij keepersbalbezit breder maken waardoor de bal gemakkelijker weg gespeeld kon worden.
Met een paars wijzigingen in de opstelling gingen we de 2de helft in.
Opstelling 2de helft:
Keeper: Remco Haselhorst
Verdediging: Marinus van Lenthe(c), Mark Telman, Marc Bosch, Jarno Thijs
Middenveld: Jordy Bannink, Lars Aitink, Patrick Jaspers
Aanval: Wessel de Ruiter, Lars Jansen of Lorkeers, Sven Beumer
Wissels: Mathijs van Wijk ( keek erg helder uit), Peter Bakhuis

Mvv zette meteen goed door en met bijna de 1e beste aanval werd Sven Beumer vrij gezet voor de keeper en ronde beheerst af. 3-1 voor Mvv dus en het scorebord raakte al bijna over verhit. Maar onze B junioren dachten al binnen te zijn en lieten Deto maar even lopen. Deze maakten daar op hun manier gebruik van.

Marc Bosch die overigens z’n 1e wedstrijd voor de B1 voetbalde hield erg goed stand en voetbalde een prima wedstrijd. Ook Jarno Thijs die nogal eens moeite heeft in de duels kon zich in deze wedstrijd onderscheiden.

Maar pech hadden we vandaag ook na een kluts in de Mvv 16 kreeg Patrick de bal net verkeerd op de voet waardoor deze bij een Deto spits belande. Remco dook nog wel maar Deto mocht toch een doelpuntje mee pikken. Ach maakte ook vrij weinig uit.

De 4-1 was al weer onderweg. Lars Jol daverde langs de linkerkant en schoot de bal snoeihard de hoek in en liet zo de keeper kansloos. Sven Beumer kreeg in de 2de helft nog een hele rits kansen maar deze werden verijdelt of gingen naast. Het werd nog even spannend want in de slotfase kon de spits van Deto bijna raak schieten, Remco kon met de voeten redding brengen waardoor verdere tegendoelpunten werden voorkomen.

Volgende week spelen we om 14.00 op het sportpark van Broekland (Horstweg 12 voor de genen die willen komen kijken) tegen Sv. Broekland B1.
Wij hopen u daar te zien.

Good Goan

De B1