Pak voor je Broek-land

Geplaatst op 31-08-2009 18:58.

Zaterdag 29 augustus 2009 14.00 begint de wedstrijd S.V. Broekland B1 – Mvv’69 B1. Mvv ging met de wetenschap dat ze het tegen een 3de klasser op zouden moeten nemen naar Broekland. Dus de goede voorbereiding was al vrijdag avond ingegaan. Alhoewel sommige spelers toch een klein beetje vermoeid uitkeken was iedereen vrijwel fit. Alleen Wessel ontbrak.

Opstelling Mvv:
Keeper: Remco Haselhorst
Verdediging: Marinus van Lenthe, Mark Telman(c), Mathijs van Wijk, Jarno Thijs
Middenveld: Jordy Bannink, Lars Aitink, Patrick Jaspers
Aanval: Lars Jansen of Lorkeers, Peter Bakhuis, Sven Beumer
Wissels: Marc Bosch, Lennard Schonewille

De wedstrijd begon vrij matig en geen van beide partijen was echt de betere. Met hier en daar een kans voor Mvv en af en toe eens voor Broekland was het begin van de wedstrijd nog erg tam. Maar Mvv kreeg steeds meer de over hand in de wedstrijd. Iets dat we zelf ook niet hadden verwacht maar dat maakte niet uit. Mvv creëerde goede uitgespeelde kansen maar verzuimde nog op te scoren.

Totdat Lars Aitink na goed combinatie spel door brak maar net op de paal schoot. Jordy Bannink was er in 2de instantie als de kippen bij en schoot de 0-1 binnen. Blije gezichten aan de kant van Mvv want de goal was verdiend. Mvv was wel de betere op het veld maar kon de wedstrijd niet domineren. Maar ook hier zou verandering in komen Lars Jol schoot de 2-0 binnen en hierna ging het snel. Broekland kwam weinig meer in het spel voor en Mvv kwam met goed spel makkelijk langs de Broeklandse verdedigers.

In een periode in de 1e helft dat Broekland beter was scoorde Mvv de 3-0 en de 4-0 beiden kwamen ze op naam van Lars Jol. We gingen daarom met een 0-4 voorsprong de rust in.

Wilburt was tevreden over het vertoonde spel. Een 0-4 voorsprong tegen een ploeg die een klasse hoger speelt is meestal niet gek. Met een paar puntjes van kritiek en 2 wissels gingen we de 2de helft in. Sven Beumer ging er af voor Lennard Schonewille en Mathijs van Wijk voor Marc Bosch.

In de 2de helft was het spel beeld iets gewijzigd. Broekland kreeg wat meer te vertellen en kwam zo steeds meer op de goal van Remco aan. Deze kon het eerst met wat wegstompen en terug speel ballen wel af maar Broekland kreeg het voor elkaar er 2 doelpunten in te schieten. Helaas.

Maar om deze 2 goals te mogen hebben schoot Mvv er aan hun kant ook 4 in. Of Lars Jol ze allemaal gemaakt heeft is mij niet helemaal meer duidelijk. Maar hij schoot er wel minimaal 2 in. En zo won Mvv vrij gemakkelijk de 2de beker wedstrijd van Broekland B1.

Volgende week reizen we af naar Ommen om daar tegen Ovc’21 B1 te spelen de laatste poule wedstrijd in de beker te spelen. De wedstrijd begint om 12.00.