Eerste competitiewedstrijd MVV'69 eindigt in een teleurstelling

Geplaatst op 05-09-2009 21:28.

Voor de start van de nieuwe competitie stond er direct een zware wedstijd op het programma, een uitwedstrijd bij Hardenberg'85, één van de belangrijkste kandidaten voor het kampioenschap. MVV'69 miste voor deze 1e wedstrijd direct al 5 spelers, maar ging, na enkele goede oefenwedstrijden, met vertrouwen naar Hardenberg.
Gelijk vanaf het beginsignaal probeerde Hardenberg veel druk te zetten en vol op de aanval te spelen, maar MVV hield goed stand en kwam na 5 minuten zelf op voorsprong. Een voorzet van Rick Heisterkamp kwam tussen de keeper en een verdediger, en Wim Stevens was het meest attent en kopte de bal in het net. Hardenberg had vervolgens wel een overwicht, maar MVV kon goed meekomen. Na een mislukte buitenspelval kwam Hardenberg op 1-1 en na ruim een half uur ook op 2-1 via een richting veranderd afstandschot. Vlak voor rust kreeg Wim Stevens na een goede actie op links een grote kans op de gelijkmaker, maar zijn schot met rechts had te weinig kracht. MVV'69 kreeg in de blessuretijd van de 1e helft een grote tegenslag, doordat Hardenberg uit een snelle tegenaanval de 3-1 maakte.
Na rust begon MVV zwak, maar hield keeper Arjan Klein zijn team in de wedstrijd door een penalty te stoppen. In de 61e minuut kwam MVV zelfs terug tot 3-2, nadat Ronald Sasbrink van dichtbij kon scoren. Verder kon MVV helaas niet komen, en in de laatste 10 minuten wist Hardenberg nog 3 keer te scoren. Deze tegendoelpunten waren onnodig en zorgden voor een teleurstellend einde van deze wedstrijd.