Keihard duel in Ommen

Geplaatst op 10-09-2009 16:40.

Op een winderige zaterdagmorgen reisde de welbekende B1 af naar Ommen voor de laatste poule wedstrijd in de beker. Tegenstander voor deze middag was de OVC '21 B1. Deze ploeg had ook alles al gewonnen in de poule een zware wedstrijd stond ons dus te wachten.

Om het maar even kort te houden Mvv speelde een dramatische 1e helft waarbij het goede combinatiespel van de laatste weken nergens meer te bekennen was. Het middenveld werd goed verdedigt door Ommen waar door de verdediging al snel genoodzaakt was de lange bal te spelen op Lars Jol. Deze moest zich de benen uit het lijf rennen om een bal te bemachtigen.
Het lukte ons niet om te scoren een paar kansen kregen we wel. Ommen kon daarentegen 2 keer scoren. Het 1e doelpunt werd verrassend geschoten waardoor Remco zich er glad op verkeek. Het 2de doelpunt werd zo ingekopt dat Remco er wel bij kon maar niet kon verwerken. De scheidsrechter de Ommen deze middag aangesteld had liet veel te wensen over. Er waren veel dubieuze overtreden waar juist wel of niet voor werd gefloten, niet consequent dus.

De 2de helft kwam van ons. We voetbalden weer zoals de laatste weken en kregen de wedstrijd steeds meer onder controle. De combinatie leiden tot kansen die helaas niet om konden worden gezet in doelpunten. Ommen daarentegen kreeg een cadeautje van de scheidsrechter. Marinus zou hands hebben gemaakt binnen de zestien; de trainer van Ommen schreeuwde; de scheidsrechter floot en Ommen had hun penalty die erin ging. Hier na scoorde ze nog een goal maar deze werd gemaakt nadat een Marlese verdediger een fout maakte.

Maar Mvv kwam in de slotfase nog goed terug Lars Jol wist 2 keer het net te vinden en Mvv drong steeds meer aan. Maar helaas konden we er geen gelijk spel uitslepen. Kenmerkend aan de wedstrijd was het vele duw en trekwerk op het nieuwe complex van OVC '21, wat een beetje jammer was.

Zaterdag 12 september starten we de competitie tegen Excelsior’31 B5 uit Rijssen.
We spelen om 11.00 thuis dus als u nog zin en tijd heeft.

Good Goan

B1