Ruststand 0-7

Geplaatst op 19-09-2009 09:14.

Vrijdagavond hebben we een potje gevoetbald in en tegen Heino. Dit vanwege de Hellendoorn Rally, waar meerdere spelers graag naar toe wilden op de late vrijdagavond en de gehele zaterdag. Erg compleet waren we niet, we vertrokken met 11 spelers richting Heino B4. Daar aangekomen werden wij verwacht op veld 4; het kunstgrasveld.

Het voordeel van kunstgras is, dat de bal altijd strak en soms (te) snel rolt. Op dit veld komt dus naar boven of je wel een goede balbeheersing hebt, of juist niet. We begonnen in een redelijke sterk aanvallende opstelling, waar het balletje zo nu en dan goed in de ploeg werd gehouden, en goed samenspel tot enkele goede doelpunten kwam. Heino was dan ook lichtelijk verrast dat MVV ’69 B1 in de eerste helft over hun heen walste met 7 doelpunten, en daar had men, niks tegen in te brengen.

De tweede helft werden er wat tactische wisselingen gedaan. Zo werd bijvoorbeeld Lennart alias Bernard Parker naar de linksbuiten gezet, waar hij als onze pupil goed werk verrichte. Ook deed hij dit in de eerste helft wel aardig met wat sturing op de linksback. De tweede helft bracht veel kansen, maar slechts 2 doelpunten. 1 voor ons, en een van de tegenstander. De tegenstander maakte overigens opmerkelijk weinig gebruik van hun snelle spitsen, die mijn inziens wel wat meer doelpunten hadden kunnen produceren. Maar naar verluidt hadden ze hun zinnen ook al staan naar de lokale discoclub “Kabaal” te Haarle. Voor wat betreft de 2e helft kunnen we zeggen dat het een effectieve helft was, terwijl de juiste kreet voor de 1e helft ‘efficiency’ was (ja daar zit wel degelijk verschil in, afgelopen week geleerd tijdens bedrijfskunde, om maar even aan te tonen dat ondergetekende ook nog wat uitvoert met de studie).

Al met al had dit een zeer leuke tegenstander kunnen zijn als zij direct in de eerste helft meer weerstand boden. Volgende week zijn we vrij, want SVVN B2 heeft zich teruggetrokken uit de competitie, net als overigens nog 3 ploegen meer. We zitten dus nog maar met 8 teams in de competitie. Dat betekent dus dat we aardig wat weekenden vrij zijn, en dat we dus eventueel wel op zoek zijn naar tegenstanders voor onze vrije weekenden.