Nederlaag MVV'69 uit tegen ASV'57

Geplaatst op 19-09-2009 20:21.

De mannen van Jan Bosman gingen gemotiveerd naar Aadorp, naar een tegenstander die ook nog op 0 punten stond. Maar al in de 4e minuut keken ze tegen een achterstand aan. Doelman Arjan Klein raakte de spits van ASV, die gewillig ging liggen en de scheids wees naar de stip. Klein keerde de penalty, maar in de rebound was niet iedereen van de MVV attent en kon Kobus alsnog vrij inschieten. In de 13e minuut werd een hoekschop van ASV door de doelman van MVV niet goed beoordeeld, hij ging onder de bal door en de bal viel bij de 2e paal binnen, 2-0 door Wessels. Gaandeweg de 1e helft kreeg MVV iets meer grip op de wedstrijd, maar bleef het slordig in de passing en werd er niet goed positie gekozen. De kleine kansen die er kwamen werden dus niet benut en MVV ging met een 2-0 achterstand de rust in.

In de 2e helft gaat MVV op zoek naar de aansluitingstreffer. Door de laatste man door te schuiven naar het middenveld en dus achterin 1 op 1 te spelen komt Marle iets beter in de wedstrijd, maar er blijft te weinig initiatief en het lukt niet om het spelbeeld voldoende te veranderen. Ook de beslissingen van de scheidsrechter waren vaak niet in het voordeel van MVV, dat eigenlijk ook nog een penalty verdiende. Het is zelfs ASV dat scoort, door slecht uitschieten van de doelman komt de bal precies in de voeten van de tegenstander, en Ter Beek kan eenvoudig de 3-0 binnenschieten. De wedstrijd is dan gelopen, 10 minuten voor tijd redt Jeroen Luttenberg de eer, door na een goed uitgevoerde corner de 3-1 binnen te tikken.

Man van de wedstrijd: Erik Laarman
Gele kaarten: 1x MVV, 1x ASV