Veel doelpunten in matige pot

Geplaatst op 10-10-2009 18:52.

Vandaag stond de wedstrijd tegen Wijhe ’92 B4 op het programma. Dit was een dameselftal met 1 jongen in het goal. Op papier was MVV ’69 de absolute favoriet, want Wijhe ’92 had tot dusver alles met grote getallen verloren.

Zwaar afgeleid betraden de jongens het veld. Dit had meerdere oorzaken maar dat kunt u zelf ook wel bedenken. De verwachting was dat het een heel eenvoudige pot zou worden en daar leek het ook op. MVV ’69 B1 bracht meteen het initiatief, alleen dan wel heel erg veel. Het was eenrichtingsverkeer naar het goal van de enige jongen in het elftal van Wijhe ’92. De dames zakten alsmaar in en vormden dusdanig een verdedigend offensief waar alleen met degelijk voetbal doorheen geramd kon worden. Echter de verwachting dat er snel een doelpunt zou vallen klopte niet. Iedereen ging voor eigen succes en het balletje werd niet rondgespeeld. Dat de dames in feite alleen als pion functioneerden en in de weg stonden betekent niet dat je er zomaar omheen kunt. Er vielen dan weliswaar doelpunten, maar pas heel laat en eigenlijk veel te weinig. Doordat het veld zo compact was dacht er ook niemand na over het creëren van ruimte.

De tweede helft was geen haar beter. Constant werd de drukte opgezocht wat leidde tot balverlies, terwijl de bal toch heel simpel in de ploeg was te houden. De keeper van Wijhe ’92 verrichte puik werk, maar het zou toch uiteindelijk iets van 0-15 worden, waaronder enkele zeer fraaie doelpunten. Ook heeft Lennard alias Bernard Parker zijn debuut gemaakt als 3e keeper in de tweede helft. Deze jongeman kon de bal gewoon wegkijken,klasse werk.

Aanstaande dinsdag staat er een oefenduel op het programma tegen DES B1, het elftal wat getraind wordt door Hans ter Harmsel (oud trainer MVV jeugd. Zaterdag 17 oktober staat de klassieker tegen Hulzense Boys op het programma (thuis; 11 uur).