Daarle houdt de punten thuis

Geplaatst op 14-11-2009 20:57.

Vanmiddag stond de derby Sp Daarle 1 - M.V.V. '69 1 op het programma. Een wedstrijd om de onderste plaatsen in deze competitie.

Beide teams begonnen wat zenuwachtig aan deze wedstrijd, want vandaag moest er gewonnen gewonnen worden. Tot een goede wedstrijd leidde dit niet. Vanaf de aftrap was het devies om de tegenstander uit te schakelen en niet in zijn spel te laten komen. Toch was het Sp Daarle die in de 13e minuut het eerste doelpunt wist te maken. Dit na onoplettendheid in de defensie van de M.V.V.-ers. De verdedigers van M.V.V. '69 lieten een bal aan elkaar over om deze weg te werken, maar dit gebeurde niet. De nummer 6 van Sp. Daarle wist hier wel raad mee en plaatste de bal in de linkerhoek van het doel. 1-0 voor Sp. Daarle. Daarna werd door de Marlenaren wel geprobeerd om meer grip op de wedstrijd te krijgen, maar tot doelpunten kwam het niet in de eerste helft. Ruststand 1-0 voor Sp. Daarle.

Na de rust was Sp. Daarle niet van plan om de voorsprong nog uit handen te geven. Want zo vaak staan ze in Daarle met de rust niet op een voorsprong. Door M.V.V. 69 werd steeds meer gezocht naar mogelijkheden via de lange bal, maar dit kwam de wedstrijd niet ten goede. Sp. Daarle bleek dit prima op te kunnen vangen. Echt goede mogelijkheden om iets aan de stand te veranderen kwamen er daardoor niet. De Daarlenaren vonden dit ook niet zo erg want ze stonden toch al voor. Uiteindelijk veranderde de ruststand niet meer en Sp. Daarle was heel blij met de drie punten. Voor Sp. Daarle is er weer uitzicht om de laatste plaats in deze competitie te verlaten en voor de M.V.V-ers komt de laatste plaats nu wel heel dicht in de buurt.
Volgende week de thuiswedstrijd tegen Sp Rijssen om 14.30 uur.
Gele kaarten M.V.V. 69: twee stuks.
Man of the match was deze middag Marinus van Lenthe.