Voetballen! Ulle bint nie van suuker

Geplaatst op 29-11-2009 14:42.

Regen, wind en lage temperaturen. Dat is de korte omschrijving van de dag zaterdag 28 november 2009. Om te huilen, wat een grafweer. Een ieders had een stille hoop op een afgelasting. Valse hoop, want we gingen richting Vroomshoop om daar tegen de plaatselijke vedetten van de Boys B3 te spelen. Nu hoor ik u denken: “Maar was het veld dan niet te slecht om op te spelen?”. Nee, het kunstgrasveld lag er prima bij. Vroomshoop heeft een mooi kunstgrasveld liggen achter de dikke bouwput van de nieuwe kleedkamers.

Op papier leek het wel een leuke wedstrijd. Vroomshoop staat hoog genoteerd in hun competitie, en zoals u wellicht weet, is MVV ’69 B1 kampioen geworden. Het spel begon in de regen en het was een beetje aftasten. Vroomshoop combineerde bij vlagen lekker en hadden ook wat meer overwicht in het spel. Marle moest het wat meer hebben van een snelle omschakeling. Marle liet in de eerste helft 2 doelpunten aantekenen, Vroomshoop ook. Het weer werd alsmaar slechter, maar er werd vrolijk verder gevoetbald.

In de rust een evaluatie over het grafweer, en eventuele omkopingen zodat de wedstrijd korter zou duren. Eenmaal de bouwput verlaten te hebben bleek het prachtig droog weer te zijn, en bracht Eric het zonnetje ook nog mee.

Enfin, in de tweede helft werd er een beetje van tactiek en posities gewisseld. Jan H. stond laatste man, en er werd achterin voornamelijk 1 op 1 gevoetbald. Er kwam meer druk van Marle, maar de omschakelingen van Vroomshoop waren gevaarlijk wat resulteerde in nog meer doelpunten. De einduitslag zou 4-3 worden, en al met al wel een leuke pot.

Volgende week komt Sinterklaas in Marle, maar of hij ook wat voor de B-jeugd in petto heeft? Wij zijn in ieder geval vrij.