B1 faalt in de afronding

Geplaatst op 21-04-2010 10:12.

Op een zonnige zaterdagmorgen in april stond de competitiewedstrijd tegen Reutum B1 op het programma. Over de tegenstander was weinig bekend behalve dan dat ze tot nu toe alles gewonnen hadden. De warming-up van Reutum kan enigszins opmerkelijk genoemd worden; het leek wel alsof ze zichzelf vermoeiden voor aanvang van de wedstrijd. Daarvan bleek later niets waar te zijn.

De wedstrijd begon goed van beide kanten. Er werd iets meer van Reutum verwacht maar Marle was toch in staat om te voetballen. Er werd goed verdedigd en de linies werden kort gehouden zodat er veel druk ontstond. Hiermee wist Reutum in het begin nog geen raad en onstonden er ook nog eens kansen voor Marle. Enkele van deze kansen waren 100%-doelpuntwaardig, maar de aanval faalde keihard in het afmaken. Het spel ging heen en weer en het was dan ook mooi om te zien dat er wel redelijk tegen gevoetbald kon worden. Het doelpunt van onze kant bleef dan ook niet lang uit, maar omdat het in de eerste twintig minuten redelijk evenwichtig was viel er ook voor Reutum een doelpunt. Op dat moment zag je er wat tussendoor glippen en verloor men het vertrouwen in elkaar. Er werd hier en daar slecht verdedigd en zo was het met rust 1-3 in het voordeel van Reutum.

Met de thee werd het een en ander besproken, sommigen voetbalden als een tank en anderen lieten het een beetje afweten. Wat in de rust werd afgesproken werd niet nagekomen in de tweede helft, Reutum bepaalde het spelverloop. Marle kreeg her en der wat kansen maar faalde wederom in de afronding. En als het doelpunt dan niet valt aan de ene kant, dan valt het aan de andere kant. Het Reutums collectief toonde aan dat het verdiend op de eerste plek stond door de score uit te breiden naar 1-6 door prima positiespel en enkele goede doelpunten.

Met nog 3 wedstrijden te gaan moeten er wel eens punten gepakt worden, want elke week is het weer zichtbaar dat het heel aardig kan maar soms dan valt het geloof even weg en dan worden de punten weggegeven.