De Zweef E2 titelkandidaat

Geplaatst op 18-09-2010 20:45.

De Zweef E2 – MVV’69 E1

De tweede competitiewedstrijd werd afgelopen donderdagavond gespeeld in Nijverdal tegen De Zweef. Beide teams hadden vorige week zaterdag hun eerste wedstrijd gewonnen, dus er was alles aan gelegen om ook de tweede wedstrijd in winst om te zetten. Na het beginsignaal was al snel duidelijk dat De Zweef een maatje te groot was voor MVV. De bal werd keurig en rustig rondgespeeld, en er werd geduldig gewacht totdat er ruimte ontstond om een kans te creëren. Voor MVV was het vooral verdedigen en hopen dat de score in het begin niet te snel opliep. De Zweef scoorde voor rust 3 maal, maar ook MVV kreeg enkele kansjes, een keer alleen voor de keeper en een schot op de lat, maar dat geluk zat ons dan ook niet mee. In de rust hebben we geprobeerd om uit te leggen wat er in de tweede helft anders kon, om zo zelf wat meer mogelijkheden te creëren, en minder ontzag voor de tegenstander te hebben, door wat fanatieker te spelen, er dan wel kansen kwamen waaruit gescoord kon worden . Na rust was het De Zweef die toch weer twee maal scoorde, maar MVV kwam beter in de wedstrijd en scoorde binnen 5 minuten 2 keer tegen. De jongens probeerden het De Zweef nog moeilijker te maken door nog meer op de aanval te spelen. Maar De Zweef speelde het goed uit, door slim te verdedigen en daarna razendsnel de aanval te zoeken. Eindstand werd 8 – 2.