De Derby om de Regge

Geplaatst op 13-10-2010 08:04.

Zaterdag 9 oktober stond de wedstrijd om de regge op het spel. Gespeeld werd tegen de jongens uut Hulzen op het sportpark aldaar. In de selectie (die zeer goed getraind had de afgelopen weken) waren de gebroeders Poots extra gebrand om hun ex-en te laten zijn wat voetbal is.
Na de onnodige eerste nederlaag van vorige week waren de jongens erop gebrand om vandaag de 3 punten over de regge naar huis te brengen.
Dat het geen broedertwist zou worden was al duidelijk, want naast de gebroeders Poots waren ook de gebroeders Laarman aanwezig om dit varkentje te wassen.
Voor aanvang van de wedstrijd stond onze ambassadeur Jan Haribo weer als de kippen vooraan om de tegenstander te trakteren op een lekkere zak (Haribo wel te verstaan...)
De eerste helft begon met schermutselingen over en weer, waarna het besef bij de marlenaren opkwam dat de jonge tegenstander wel een aardig balletje kon trappen. Er werd hard gewerkt door het 2e en ook een aantal kansen afgedwongen, die helaas niet verzilverd konden worden, Ook de hulzenaren kregen kansen en bij een 0-0 ruststand werd de kleedkamer opgezocht. In de rust werden aanvoerder Wim B. (blessure) en Erik L. (naart 1e) gewisseld. Hun vervangers waren L-J H. en Gerrit K.
Vol frisse moed werd de 2e helft aangevangen onder een prachtig najaars-zonnetje. Ook de tweede helft bleven de marlenaren buffelen, waarbij duidelijk werd dat de hulzenaren meer techniek en samenspel hadden, waartegen we niet altijd konden opboksen. Door enkele persoonlijke fouten en goed uitgespeelde kansen waren de boys in staat om 4 x te scoren. Tot het einde toe bleven de marlenaren het proberen, zonder effect helaas.
Na afloop werd er in de kleedkamer vastgesteld dat deze tegenstander gewoon beter was dan ons, wat de nederlaag wat dragelijker maakte. De wedstrijd is een goed leermoment waar de jongere garde binnen het tweede gebruik van kan maken om richting volwassenheid te gaan. De blik is nu gericht op de komende tweeluik tussen mvv en enc (2x thuis, eerst competitie, dan beker). Aan een ieder de oproep om eens te komen kijken, het tweede speelt om te vermaken...