Eerste competitiezege MVV '69 A1

Geplaatst op 08-10-2011 17:22.

In de competitie zijn we aardig op weg maar tot op heden geen overwinning, alleen gelijke spelen en twee verliespartijen. Vandaag was het de mogelijkheid om tegen nabijgelegen concurrent Den Ham A3 eens voor de winst te gaan. Iedereen was er exra op gebrand om te winnen omdat de afgelopen pot tegen TVC '28 een vieze nasmaak had.

De wedstrijd begon gebalanceerd, Den Ham had iets meer mogelijkheden tot scoren en voor de neutrale toeschouwer was het wellicht een spannende pot. Er werd her en der wat matig gecommuniceerd en dit leidde tot her en der wat frustratie; maar een beetje tegen de verwachting in was het Marle dat de 1-0 aantekende vanuit een rommelige situatie achterin, Nick pickte de bal op en wipte deze vervolgens over de keeper heen. Dit motiveerde iets meer en men begon wat actiever te voetballen; Marle kreeg wat meer mogelijkheden voorin. Buffalo 'Baffiej' (spreekwijze) Wessel werd vroegtijdig uitgeschakeld door een tackle, hij werd vervangen door Lars, die zijn werk goed deed op het middenveld en de directe tegenstander uitschakelde.

Het bleef niet bij 1-0, de tweede goal ontstond uit een vrije trap op ruime afstand van de goal; Jordy deed de keeper versteld doen kijken door hem met een formidabele bal er in te schieten. Marle had tot dusverre weinig uitgespeelde kansen gecreëerd en wist uit dergelijke situaties optimaal te profiteren.

Doelstelling voor de tweede helft was behouden en zo spoedig mogelijk doelsaldo uitbreiden om de wedstrijd op slot te gooien. Dit lukte in eerste instantie prima, er werd van beide kanten aanvallend gevoetbald maar toch was het Den Ham A3 dat via een snelle actie buitenom scoorde daar waar de keeper een voorzet verwachtte. Focus was belangrijk; geconcentreerd blijven voetballen, we hebben het namelijk eerder gezien dit seizoen dat we het weggeven in de tweede helft. Het werd wel iets paniekeriger direct na de 2-1 maar dit werd snel hervat en en werd 'vertrouwd' gevoetbald en uit een onmogelijke situatie de 3-1 gemaakt door wederom een formidabele knal van Jordy van verre afstand. Na de 3-1 was het gespeeld, Den Ham kon zich niet meer motiveren voor de aansluitingstreffers.

Volgende week 'el Clásico' tegen VV Hellendoorn A2, 12:45 in Hellendoorn.  Die week daarop wederom een wedstrijd wat het kijken waard is: MVV '69 A1 - Den Ham A3. Ditmaal voor de beker. Maar Den Ham wil zich ongetwijfeld revancheren dus dit belooft tot een spektakel... U bent van harte uitgenodigd om te komen kijken!