El Clásico op de Hellendoornse velden...

Geplaatst op 15-10-2011 18:27.

El Clásico, zo kun je het rustig noemen, de wedstrijd VV Hellendoorn A2 – MVV ’69 A1. De tegenstander oogde allemaal fysiek wat sterker en de warming up was van onze kant wat slap; we waren heel benieuwd wat dat bracht. De eerste minuut was van ons; het was namelijk al direct door een fout achterin 1-0 voor ons door attent voetbal van Marc. Lekker begin maar dan moet je nog minimaal 89 minuten. Het golfde wat heen en weer en Hellendoorn was minder sterk dan verwacht, dat bood ons mogelijkheden. Na circa 17 minuten voetballen brak Hellendoorn er een keer door, achterin stond het niet helemaal tof georganiseerd en wist men de 1-1 te maken. Daarna hadden ze overigens een goede mogelijkheid om op voorsprong te komen, een aanvaller van Hellendoorn schoot op redelijke afstand met een zondagsschot op de lat, dat was een goede kans.

In de 30e minuut kreeg Jordy een goede bal maar werd enigszins uit balans gebracht en schoot naast; gevolg was dat scheidsrechter een penalty gaf. Deze werd door Nick benut en was het met de rust 2-1 in ons voordeel. Belangrijk was dat we er voor moesten zorgen dat Hellendoorn koste wat kost niet de aansluitingstreffer zou maken direct in de 2e helft. Er werd lichtelijk zenuwachtig gevoetbald in het begin maar Hellendoorn wist niet door te dringen door goed verdedigend werk van Marle. In een omschakeling werd er via een vlotte combinatie wederom het goal gevonden door Nick die wat meer rust in de ploeg bracht door de 3-1 te maken. De vreugde was van relatief korte duur want Hellendoorn maakte niet gek lang daarna de 2-3 waardoor het weer een wedstrijd werd, alles werd net een tandje feller. De sfeer was iets grimmiger op het veld omdat Hellendoorn mogelijkheden zag maar deze werden de kop in gedrukt door een formidabele corner van Jordy die de bal er in één keer in draaide; 2-4 en de wedstrijd lag op slot. Nog de laatste paar minuten slim uitgevoetbald en de 3 punten meegenomen naar Marle.

Er begint steeds meer vorm in te komen; we zien progressie! Volgende week weer tegen Den Ham  A3, maar nu voor de beker.  We trappen om 10:45 af op sportpark de Leemkamp, u bent van harte welkom!