Dames 1 verliezen koppositie

Geplaatst op 13-11-2011 13:18.

Zaterdag 12 november om 14.30 stond de wedstrijd: Mvv'69 - Blauw wit '66 op het programma. Geen onbekende tegenstander voor ons. Dit was in principe een wedstrijd voor plek 1 en 2 op de ranglijst, dus we moesten winnen als we koppositie wouden behouden en we wisten dat dit een lastige pot ging worden.

We begonnen slecht aan de wedstrijd, blauw wit tikte goed met elkaar en speelde ons uit. Na 5 minuten was het al 0-1 voor Blauw Wit. en zo'n 3 minuten later was het al 0-2 voor Blauw Wit. Dit was best balen, maar MVV '69 kwam terug, en begon goed door te jagen. Lisanne Tigchelhoff onderschepte de bal, en kon door dribbelen naar het goal en scoorde de 1-2. Dit was even een op peppertje. maar 5 minuten later scoorde blauw wit alweer, dus stond het 1-3 voor blauw wit. Zo rond de 35e minuut was er enorm geklungel voor het goal van Blauw Wit. Niemand kreeg de bal in het goal, aangezien de keepster de bal al 3x tegen had gehouden, en Blauw Wit kreeg de bal niet van het goal. Maar toch was het Lisanne Tigchelhoff die de bal hard in schoot! En zo stond het 2-3. Een paar minuten voor de rust was het weer blauw wit die de overhand had en via de snelle en tactische technieken er door wisten te komen en scoorde; 2-4.

De ruststand was dus 2-4.
In de 2e helft jaagde MVV '69 meteen. Lisanne Tigchelhoff had kans om te scoren maar werd gehaakt/geschoffeld in het strafschop gebied, dus een penalty. Dit was aan Gerlinde Kleinjan en die schoot de bal netjes in: 3-4. Maar na de aftrap was het meteen weer Blauw wit die de 3-5 in tikte. Toen ging er even een knop om bij mvv. Iedereen speelde eventje goed en met resultaat. Gea Haller onderschepte veel ballen van Blauw wit, waardoor blauw wit (even) niet wist te scoren. Mvv ging door en Gerlinde Kleinjan wist in zo'n 10 minuten 2x te scoren!!! Dus de score was gelijk: 5-5. Nou dit was echt enorm spannend! We hadden nog 10 minuten te gaan tot het eind signaal. Mvv zakte in, en Blauw wit scoorde de laatste 10 minuten nog 3 keer! De eindstand was dus 5-8.
Jammer dat we verloren hebben, maar het was een terechte overwinning voor Blauw Wit. Helaas zijn we nu wel onze kop positie kwijt en staan we op een keurige 2e plek.
Doelpunten: Lisanne Tigchelhoff: 2x Gerlinde Kleinjan: 3x
Beste speelster: Gea Haller