A1 haalt de drie punten op uit Almelo

Geplaatst op 10-12-2011 19:22.

Lang, heel lang geleden, voetbalde er een ploeg uit Marle. Om precies te zijn, een maand geleden. Men mag zowaar bijna spreken van een historisch schouwspel Marle. Maar dat is niet helemaal waar. De competitie lag enkele weken stil omdat sommige tegenstanders zich terug hadden getrokken, en de wedstrijd van vorige week naar vandaag was verplaatst omdat het vorige week te slecht weer was bij SV Almelo.

Vandaag werd er tegen de plaatselijke A2 van Almelo aangetreden op veld B. Het veld lag er naar verwachting aardig bij. De wedstrijd begon en Marle toonde het eerste initiatief. Dat was snel gekeerd door Almelo dat meer de touwtjes in handen kreeg, en ook de betere kansen had. Het oogde allemaal wat onscherp, die aantal weken vrij had ons geen goed gedaan. Echt lekker voetballen was het niet en in de scrimmage van een corner werd de bal er ingewerkt door een aanvaller van Almelo. Emotie, huilen, jammeren. Nee, maar wel vervelend maar terecht. De aansluiting werd echter wel gemaakt en kon A1 in de rust vaststellen dat het niet allemaal jofel was, en dat het anders moest. Er werden wat positiewijzigingen doorgevoerd met bijbehorend resultaat; het spel werd iets aanvallender en Marle drong ook wat meer tot het doel. Nog steeds niet ideaal want ook Almelo had ook zo een paar keer goed de mogelijkheid om de score uit te bouwen. Dit wist men echter niet te bewerkstelligen door onder andere puik keeperswerk en de wil om zeker niet te punten te laten liggen in Almelo.

Toch werd er een tweede doelpunt door Almelo bij ingeprikt, maar de vreugde was van korte duur door snel handelen van de aanvallende spelers. De wedstrijd was weer open en Marle drong steeds meer aan. Kort daarna werd de semibevrijdende 2-3 gemaakt, wederom een mooi doelpunt. Vanaf dat moment was het of de score uitbreiden, want de ruimtes ontstonden opeens achterin bij Almelo, of de wedstrijd gecontroleerd uitspelen. Het werd geen van beiden maar gelukkig wel de punten behouden.

Volgende week de laatste competitiewedstrijd tegen Denekamp A2, thuis om kwart voor elf. Tot dan!