MVV '69 onthoudt Achilles de periodetitel

Geplaatst op 18-03-2012 20:23.

Achilles Enschede kon deze middag de periodetitel veilig stellen. Er moest dan wel worden gewonnen. Dit leek ook geen probleem te worden, want al na twee minuten opende Beumer van Achilles Enschede de score en was de 0 - 1 een feit. Er werd al voorzichtig gesproken over een grote uitslag deze middag. Daarna waren de Marlenaren echter goed bij de les en werd Achilles Enschede wat verder terug gedrongen. Het goede spel van de M.V.V-ers van de laatste tijd kreeg een vervolg. Dit resulteerde in een aantal goede mogelijkheden voor voor de rust. maar tot scoren kwam M.V.V.'69 voor de rust niet. Voor Achilles Enschede bleef het voor rust verder beperkt tot enkele kleine speldeprikjes voor het doel van M.V.V.'69. De ruststand was dan ook 0 - 1.

Na de rust was het M.V.V.'69 die de lakens uitdeelde en Achilles Enschede moest alle zeilen bij zetten om het goede spel van de Marlenaren bij te houden. Al in de 47 ste minuut leek het 1-1 te worden, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Hierna wist Marle dat er deze middag meer te behalen was. M.V.V.'69 kreeg enkele goede kansen maar er kwam geen doelpunt. Achilles Enschede moest zich inmiddels beperken tot verdedigende activiteiten en was niet bij machte om zelf het spel te maken. Dan in de 71 ste minuut is het zover. Lammerink speelt de bal over de uitkomende keeper van Achilles Enschede. Een verdediger van Achilles Enschede doet nog een verwoede poging om de bal voor de doellijn weg te schieten. Hij schiet de bal ook wel weg, maar deze was inmiddels de doellijn al gepasseerd. De 1 - 1 was hiermee een feit. Vanaf dat moment was Achilles Enschede de weg helemaal kwijt en zag de periodetitel in gevaar komen.

Tot goed voetbal kwam  Achilles Enschede niet meer en moest toezien dat M.V.V.'69 zich kans op kans stapelde. Maar het tweede doelpunt wisten de Marlenaren niet te scoren. De frustratie bij Achilles Enschede nam echter met de minuut toe. De spelers van Marle werden voor een stelletje lompe boeren uitgemaakt. ( waarschijnlijk bedoelden ze klompen boeren.) en ook de ledematen van de M.V.V.ers werden op de proef gesteld. Dit pakte voor Achilles Enschede niet goed uit want fysiek staan de M.V.V-ers hun mannetje wel. Daarna wist M.V.V.'69 de wedstrijd op een nette manier uit te spelen  en het gelijke spel binnen te halen. De mannen van Achilles waren echter behoorlijk teleurgesteld dat de periodetitel niet werd behaald. Want bij het verlaten van het veld moest ook de hoekvlag nog gemolesteerd worden. Al met al toonden de mannen van Achilles Enschede zich een slechte verliezer en dropen daarna af naar Enschede.

Bij A.S.V. 57 was het echter inmiddels feest want door dit gelijke spel haalden zij de periodetitel binnen. Volgens mij zijn de mannen van Achilles Enschede de tom tom niet meer nodig om de volgende keer de weg te vinden naar De Leemkamp. Ik denk dat ze nu de weg wel kunnen dromen.