3 punten mee, vanuit Enschede!

Geplaatst op 12-04-2012 16:43.

Zaterdag 7 april stond de wedstrijd: Achilles Enschede DA.2 - MVV'69 Da1 op het programma. Om 10.45 waren we allemaal gearriveerd bij de Leemkamp. Dit was nogal vroeg aangezien iedereen vrijdag avond aanwezig was in de tent van Paasweekend Marle.

Eenmaal bij het sportcomplex van Achilles kwamen we erachter dat we de Shirten en sokken waren vergeten... Gelukkig had Achilles nog wat reserve shirten op vooraad, en mochten wij deze lenen!
Bij deze willen we Achilles hiervoor bedanken!!

Rond 11.45 stonden we op het veld, in een paars outfit. Snel een warming-upje gedaan en hier bleek al dat sommigen inderdaad nogal last hadden van de vrijdag avond.
Iets na 12uur begon de wedstrijd. We hadden er nog niet veel vertrouwen in en dit was de eerste 20min. ook te merken. Achilles had veel kansen maar wederom hield Gonneke Bartels weer veel ballen tegen, of achilles werkte niet goed af. Ook stond de verdediging van ons sterk, zo speelde Astrid Valk een goede wedstrijd en heeft heel wat ballen weg weten te werken, maar toch was het Achilles die de stand op 1-0 zette. Zo'n kwartier voor rust werd er bij ons iets beter gespeeld, Hetty Stevens had nog een mooie kans maar deze werd over geschoten. een paar minuten voor rust waren we veel op de helft van Achilles aan het spelen. De bal kwam voor het goal terecht en Lisanne Tigchelhoff wist deze nog net aan te raken en zo was de stand 1-1.

In de rust kon iedereen even bijkomen, zowel nog van de vrijdag avond als van de wedstrijd. En de 2e helft moesten we er nog ff voor knokken. De tweede helft liep eerst een beetje gelijk op. Er werd netjes en sportief gespeeld, leuk team om tegen te voetballen. het bleef de wedstrijd zo een beetje door gaan, niet heel veel spanningen maar toch wel kansen voor beide partijen. Toch kregen wel steeds meer kansen. Het leek net dat iedereen een tandje bij zette en dit resulteerde ook in de 2-1 voor ons. Lisanne Tigchelhoff liep vanaf de middelijn richting goal en passeerde een paar mensen en wist de 2-1 binnen te tikken. Dit was een kleine op luchting maar we moesten nog zo'n 25 min spelen, dus we waren er nog niet. Achilles had ook nog een paar kansjes, maar kwamen niet vaak meer door de verdediging heen wat veel afstands schoten veroorzaakte maar deze gingen allemaal langs goal. Zo'n 15 minuten voor tijd was er een mooie 1-2tje tussen Annerieke van Lenthe en Lisanne Tigchelhoff, helaas kwam hier een Achillester tussen maar kwam de bal toch via via weer bij Lisanne in de voeten waardoor Lisanne Tigchelhoff de 3-1 binnen tikte. 5 minuten later maakte Achilles de 3-2. maar weer 5 minuten later schoot Anneriek van Lenthe netjes de bal in het goal bij Achilles en stond de stand op 4-2. Vlak hierna floot de scheids af en hadden we toch, tegen onze eigen verwachting in 3 punten binnen gehaald!

Beste Speelster: Astrid Valk