MVV '69 1 sluit het seizoen goed af met een overwinning in Rijssen

Geplaatst op 06-05-2012 18:46.

Na een korte warming-up wordt er deze middag voor de laatste keer afgetrapt van het seizoen. Sportclub Rijssen begint gelijk aanvallend en probeert MVV’69 onder druk te zetten. Deze druk houdt ongeveer 10 minuten aan, maar tot echte uitgespeelde kansen leidt dit niet. Als Sportclub een beetje is uitgeraasd begint MVV meer te voetballen. Helaas moet aanvoerder Ronald Sasbrink het veld na 14 minuten verlaten in verband met een liesblessure. Erik Lammerink betreedt het veld als wat later blijkt een danige invaller. In zijn eerste actie geeft hij een voorzet op Wim Stevens die deze keurig binnenkopt. Dan 2 minuten later is het net andersom; Stevens legt een cornerbal precies op het hoofd van Lammerink die in de 18e minuut de 0-2 binnen knikt. In het vervolg van de eerste helft neemt MVV een beetje gas terug en zakt iets meer in. Beide ploegen weten geen echte kansen meer te creëren en de scheidsrechter besluit maar eens een theepauze in te lassen.

In de 2e helft start Rijssen weer aanvallend en gaat op zoek naar de 1-2. Het spel wordt grimmiger. Enkele spelers van Rijssen gaan tot over het randje om een doelpunt te forceren. Na het zoveelste doortrappen na een actie vindt de scheidsrechter het genoeg en geeft geel aan de rechtsbuiten van Sportclub Rijssen. De speler is het hier kenbaar niet mee eens en loopt licht tegen de scheidsrechter op, waarna hij na het ontvangen van zijn 2e gele kaart mag vertrekken. Sportclub staat met 10 man, maar wordt sterker. Men is nu genoodzaakt meer individuele acties te maken. Er volgen 3 opgelegde kansen voor Rijssen waarvan de doelman van MVV er 2 goed pareert, de derde mogelijkheid schiet men links naast het doel. Dan in de 71e minuut een tegenaanval van MVV. Stevens rukt op vanaf het middenveld en passeert via de rechterflank 3 spelers. De bal klutst nog bij de laatste speler en valt precies weer voor de voet van Stevens die genadeloos de 0-3 binnenschiet. Hiermee is de wedstrijd gelopen waar Rijssen zicht bij neerlegt. MVV vindt het nog niet genoeg. De man of the match Wim Stevens krijgt zijn publiekswissel waarna Lars Jansen of Lorkeers voor hem invalt en de druk nog even opvoert. MVV weet via het trio JOL (Jansen of Lorkeers) nog enkele kansen te creëren maar nog de gebroeders JOL, nog Erik Lammerink weten de kansen af te maken. Na 93 minuten fluit de goed leidende scheidsrechter voor het laatst van dit seizoen. MVV´69 is trots op het behaalde puntenaantal van 28. De hoogste score sinds jaren. Een goed seizoen wordt hiermee afgesloten. Het bleef die avond nog lang gezellig in Marle/Hellendoorn.