A1 schrijft geen historie. Maar wint wel.

Geplaatst op 09-03-2013 17:28.

Het is al enige tijd geleden dat u een literair hoogstaand verhaal van de heren van de A1 hebt mogen ontvangen. We zijn al weer enige tijd bezig op de akkers her en der om een balletje te trappen. Vorig seizoenshelft was niet echt denderend, laten we het daar maar niet over hebben. Laat ik het zo zeggen, we hebben nu al weer de stijgende lijn te pakken en hebben de prestaties van de vorige seizoenshelft ruimschoots verbeterd.

Enfin, deze helft van de competitie zijn we wat lichter ingedeeld en dat voetbalt wel acceptabel. Ongeveer een maand geleden hebben we de eerste wedstrijd gespeeld tegen HHC in Hardenberg. Deze hebben we nipt verloren. Afgelopen woensdag stond de wedstrijd tegen 'n Ham op het programma, voor menigeen beter bekend als 'n Goddelozen Ham. Of dat te maken had met die schreeuwende supporters (ouders, het goede voorbeeld, bla-bla-bla) langs de zijlijn? In ieder geval, we hebben er 3-3 gespeeld en daar konden we best tevreden mee zijn.

Voor vandaag, zaterdag 9 maart 2013, stond het duel tegen VV Lemelerveld A3 op het programma. In de vorige competitiehelft hebben we hier al eens tegen gespeeld, helaas verloren. Dit maal waren ze bij ons op bezoek, en konden we ons even van onze beste kant laten zien. Velen hadden de hoop dat de wedstrijd afgelast zou worden, gezien de drassige omstandigheden op sommige speelweides. In Marle uiteraard geen probleem, keurige biljartlakens hier. Onder gure, vieze, natte, onplezante, koude omstandigheden, begon de wedstrijd. Het spel ging wat heen en weer, maar was niet heel imposant. Lemelerveld had het betere veldspel, wij de betere kansen. Door een vies snelle counter kon onze spits koelbloedig de 1-0 op het scorebord (ja die hebben we inderdaad!) zetten. De wedstrijd liep redelijk, met nog een grote kans die gecaramboleerd werd op het houtwerk. Er werd een overtreding begaan op een Marlenaar in de zestien, dus een penalty. Deze werd keurig in het netje geschoten na wat wiskundige berekeningen. Conclusie uit deze was dat x=y. De 2-0 bleef op het scorebord staan en we gingen de rust in met een warm bakje thee. Er werden wat tactische wissels gepleegd, keeper werd gewisseld en 'Bassiej' had zijn tegenstander nog geen slapeloze nachten aangepraat. Volgende keer beter jongen.

De tweede helft was een stuk rommeliger. Bijna als vanouds zou ik haast zeggen. Uit een vrije trap wist Lemelerveld in de scrimmage te scoren. Balen! Gelukkig werd dit wel goed opgepakt en werd de wedstrijd redelijk gecontroleerd uitgespeeld. Het zou bij 2-1 blijven, waarbij trainert, succescoach, vlaggert en supporters mee konden leven.

Tot dusverre een verhaal uit de avonturen van MVV '69 A1 van dit seizoen. De bundel komt binnenkort uit in de lokale boekenwinkels. Signeersessies volgen. Fanclubdagen zullen georganiseerd worden. Houd ze in de gaten!