MVV'69 D1 verslaat nipt Daarle D1

Geplaatst op 23-02-2014 11:37.

Donderdag  20 februari  werd de uitgestelde competitiewedstrijd MVV’69 D1 tegen onze naaste buurman sp.Daarle D1 gespeeld.

Nadat we in december kampioen zijn geworden in de 4de klasse is het de uitdaging om het in de derde klasse te proberen. Vorige week was  onze eerste competitiewedstrijd tegen Daarlerveen D1. Met in de eerste helft de wind tegen, dit was ook onze grootste tegenstander, konden we gaan rusten met een 2 -2 stand. Na de rust, met de wind in de rug scoorden we er lustig op los en wonnen de wedstrijd verdiend met 8 – 2.

Na de training van dinsdagavond was het iedereen duidelijk dat het vanavond tegen sp.Daarle zeker moeilijker zou worden. Daarle begon goed, speelde de bal beter rond dan de spelers van MVV. Met een beetje geluk kwam Daarle verdiend op 0 – 1. Hierna kwam MVV beter in de wedstrijd en er ontstonden veel mogelijkheden voor MVV om de stand weer gelijk te trekken. Vele kansen werden om zeep geholpen, en als je zelf niet scoort dan doet vaak de tegenstander het wel. Zo kwamen we onverdiend, maar dat telt in het voetbal niet, op een 0 – 2 achterstand. Bij deze stand gingen we rusten. In de rust werd de eerste helft besproken, kansen kwamen er meer dan voldoende , maar de rust en het beetje geluk ontbraken deze avond. Ook na de rust moesten we me de zelfde inzet maar met meer rust aan de bal de tegenstander verder onder druk zetten. Dat gebeurde ook, na weer enkele kansen niet te hebben benut, werd er dan na tien minuten eindelijk de aansluit treffer gescoord. Sp.Daarle kwam bijna niet meer aan aanvallen toe. Het was MVV dat op jacht ging naar de gelijkmaker en die volgende  vijf minuten na de aansluitingstreffer. MVV bleef doorgaan, en het wachten was op de voorsprong. Ook achterin bleef het opletten want af en toe kwam Daarle er nog snel uit maar grote kansen leverde dat voor het team uit Daarle niet op. Met nog enkele grote kansen voor onze spelers leek het een minuut voor het einde toch op een gelijk spel uit te draaien, hier was zeker onze tegenstander uitermate tevreden mee, maar door veel inzet kregen we in de laatste minuut nog een kans en scoorden we alsnog de 3 – 2. Deze uitslag was zeker verdiend alleen voor de tegenstander zuur omdat de goal in de laatste minuut viel. Nog enkele minuten werd er verder gespeeld maar MVV kwam niet meer in de problemen. Jeroen Thijs, die een goede wedstrijd floot, beëindigde de wedstrijd en de spelers kregen van het publiek als dank voor de inzet en de winst een luid applaus.