De punten verlaten de Leemkamp opnieuw

Geplaatst op 07-10-2014 18:44.

Zaterdag 4 oktober 14.30 de wedstrijd tegen Rijssen Vooruit staat op het punt van beginnen. De wedstrijd stond onder leiding van de Heer Westenbroek uit Nijverdal. Rijssen Vooruit had tot zover 4 punten behaald en bivakkeerde net als Mvv’69 onderin de competitie. Wellicht dus een tegenstander waartegen de eerste punten behaald konden worden.

De warming up leverde direct een blessure op waardoor Marle weer niet met de gewenste opstelling kon beginnen. Ronald Sasbrink viel helaas uit waardoor Lars Beumer in de basis elf kon beginnen. De Heer Westenbroek blies voor het begin van de wedstrijd en beidde ploegen gingen op jacht naar een positief resultaat.

Dat de gasten uit Rijssen hier meer kaas van gegeten hadden werd vrij snel duidelijk want binnen het kwartier stond Mvv’69 met 0-1 achter. Het was een doelpunt dat hard werd binnen geschoten, de keeper raakte de bal nog maar dat mocht niet baten. Marle probeerde zich te herstellen van deze domper maar dat bleek nog niet zo simpel. Rijssen Vooruit had enkele zeer technische voetballers opgesteld die voor het nodige gevaar zorgden.

 Marle moest in de achteruit en kon zelf weinig meer aan aanvallen toekomen. Ook ons positiespel werd goed door Rv ontregeld. Tevens waren wij zelf niet secuur genoeg op de bal. Nog te vaak word een bal niet zuiver genoeg ingespeeld of word deze gemakkelijk ingeleverd,  werk voor het hele team dus op de training.

 Rijssen profiteerde van de fouten van Mvv en schoot na ongeveer een half uur spelen de 0-2 binnen. Deze comfortabele voorsprong namen zij mee de rust in. Marle keek wederom om na drie kwartier tegen een nederlaag aan. De staf was hier op zijn zachts gezegd niet blij mee. Het moest anders, meer strijd meer concentratie dat moest er komen. Wederom moest er in de rust gewisseld worden, Jasper Bosch kon de wedstrijd niet voortzetten en werd vervangen door Jarno Thijs.

De 2de helft ging van start, Rijssen was weer de ploeg die aanviel Mvv moest zich weer verdedigen. Hierbij moet wel gezegd worden dat Marle zich kranig weerde en meer strijd in de wedstrijd legde. Ook het spel werd beter dit leidde echter niet tot hele grote kansen maar goed het begin was er. Totdat Rijssen Vooruit door brak en richting het doel van de Marlenaren snelden…. 0-3.

 Dat een resultaat boeken nu erg moeilijk zou gaan worden stond wel vast. Maar goed ‘Maarel’ trapte weer af en hoopte op een klein wonder. Vrij vlot na de tegentreffer was Erik Lammerink daar met het antwoord. Na goed combinatie spel van zijn teamgenoten gaf Niek Stokman Erik een keurige diepte pass, Erik nam de bal op de schoen en scoorde voor Mvv’69. Zou hier dan gestunt gaan worden door Marles 1e elf.

Nee was het antwoord want Rijssen profiteerde van een fout bij Mvv’69 en ronde beheerst af. 1-4 de wedstrijd was gespeeld en Marle kon wederom de punten mee geven aan de bezoekers. Dat het niet goed gaat staat wel vast, dat er wat aan gedaan kan worden ook. Er zal nog meer en beter getraind moeten worden om het lek boven te krijgen en dat gaat zeker lukken.

Volgende week reizen wij af richting Enschede om daar om 14.30 te spelen tegen Zuid Eschmarke. Deze ploeg heeft net als Mvv’69 nog geen punten weten te behalen. Een belangrijk duel dus waarin een resultaat van belang is. Bedankt voor uw steun en support afgelopen Zaterdag en wij hopen u aanstaande Zaterdag weer te zien.

 

Het 1ste