De eerste 3 voor het 1e

Geplaatst op 11-11-2014 19:21.

Zaterdag 8 november 2014 half 3, de derby van de 4de klasse D staat op het punt van beginnen. Of te wel Mvv’69 1 – Sp. Daarle 1, al jaren lange een vast nummer in deze competitie. De wedstrijd stond onder leiding van de heer Balk.

Mvv’69 begon met de volgende namen aan de wedstrijd:

Doel: Remco Haselhorst

Achterhoede: Jasper Bosch, Dennis van de Boom, Jelle Grefelman(c), Niek Stokman

Middenveld: Patrick Jaspers, Rick Heisterkamp, Ronald Sasbrink, Lars Aitink

Voorhoede: Stefan Eektimmerman, Jeroen Thijs

Bank: Jordy Bannink, Erwin Poots

Staf: Bert Huesken (Trainer), Johan Schutte (Leider), Gerrit Hemmink (Vlagger),            Chiel Jansen of Lorkeers (Verzorging)

Afwezig: Wim Stevens, Erik Lammerink, Lars Beumer, Jarno Thijs, Jan Sasbrink

Daarle begon beter aan de wedstrijd en nam onmiddellijk het voortouw. Dit leverde niet direct een grote kans op maar de wit zwarten kwamen toch steeds dreigender in de buurt van het Marlese strafschopgebied. Deze betere periode van Daarle hield zo’n 20 minuten aan. Hierin kwam Daarle via een vrije schop dicht bij de openingstreffer. Deze scheerde rakelings over de kruising, Mvv kon opgelucht adem halen.

Daarna veranderde het spelbeeld, Marle kwam beter in de wedstrijd en vocht zich onder de druk van Daarle uit. Mvv melde zich steeds vaker in de 16 van Daarle maar dit resulteerde niet een doelpunt. Wel kwam Ronald Sasbrink dichtbij met een afgemeten vrije schop. De Daarler doelman kon zijn ploeg met een fraaie zwaaiduik voor een achterstand behoeden.

Dat deze wedstrijd bij de meeste spelers van beidde partijen meer los maakt dan andere partijen bleek wel uit de manier waarop de duels werden aangegaan. Fysiek en hard zijn enkele woorden die deze manier van spelen typeren. Scheidsrechter Balk had zijn handen vol om enkele heetgebakerde spelers uit elkaar te houden. Helaas moest sportiviteit in sommige gevallen het onderspit delven.

Voor rust kreeg Daarle nog een vrije schop buiten de 16 van Mvv. Daarle had de wind in de rug, Mvv de wind tegen en de zon in het gezicht. De schutter van Daarle legde aan voor het schot en zag zijn inzet uiteen spatten op de lat. Marle ontsnapte aan een tegentreffer, hierbij moet bij gezegd worden dat aan de andere zijde Daarle ook enkele keren goed weg kwam.

Rust, tijd voor de trainer om zijn manschappen toe te spreken. Daarle speelde een fysieke wedstrijd en trainer Bert Huesken gaf aan dat wij hierin niet moesten mee gaan. Geduldig blijven voetballen en het hoofd bij het spel houden, volgens de Marlese leiding moest het met deze middelen tot een goed einde lopen.

Mvv trapte af voor de 2de helft, 0-0 de stand en nu had Marle de wind mee en Daarle had deze samen met de laagstaande zon tegen. Mvv ging in de aanval en kreeg al snel een grote kans. Ronald Sasbrink joeg de bal snoeihard tegen paal, helaas geen doelpunt. Marle anticipeerde slim op het harde spel van Daarle, hierdoor kregen de Marlenaren menig vrije schop mee.

Dit frustreerde Daarle en zij richten hun onvrede tot de scheidsrechter. Marle kreeg halverwege de helft van Daarle een vrije schop mee. Ronald Sasbrink mocht aanleggen en plaatste de bal rond de penaltystip van Daarle. Daar ging de bal langs alles en iedereen heen, zowel langs spelers van Marle als die van Daarle. De keeper trachtte met een duik nog het tij te keren maar het mocht niet baten de bal raakte het net aan de goede kant. 1-0 voor Mvv´69 met nog een dik half uur te spelen.

Het ging er nu hard aan toe Daarle ging op jacht naar de gelijkmaker en opende de aanval op het Marlese doel. Mvv moest in de verdediging maar weerde zich prima. De conditie trainingen van de trainer betaalden zich nu uit. Tevens hield Marle zich mentaal prima staande en dat is een compliment waard voor de jongen ploeg want op sommige momenten was de verleiding groot om iets dom te doen.

Dit gebeurde niet en de Marlese verdediging hield stand. Marle kwam er ook steeds beter uit met snelle counters, hierdoor moest ook Daarle steeds vaker in de achteruit. Zo golfde het spel op een neer en kwamen de laatste minuten van de wedstrijd in zicht. Het spel lag nog al eens stil omdat er een blessure behandeling moest plaats vinden of omdat de spelers van beidde partijen elkaar in de haren vlogen.

10 minuten blessuretijd was het oordeel van scheidsrechter Balk. Ook de 1e helft was al 10 minuten verlengd dus in totaal 110 minuten voetbal deze middag. Als u op de Leemkamp entree had moeten betalen had u zeker waar voor uw geld gehad.

Maar toen floot scheidsrechter Balk voor het laatst en kon Marle hun eerste 3 punten bijschrijven. Vreugde bij de spelers, de leiding en natuurlijk bij de supporters. Velen bleven nog lang na in het buurthuus en het gerstenat vloeide rijkelijk. Een prachtige afsluiting op een geweldige middag.

Na 2 wedstrijden goed voetbal maar geen beloning was er deze wedstrijd wel de beloning. Van hoogstaand positiespel of mooi voetbal was geen sprake maar het hele team vocht voor de eerste 3 punten. Daarom was deze overwinning verdiend en kan er positief vooruit gekeken worden. En waarom ook niet de mentaliteit binnen de ploeg is enorm gegroeid de laatste weken. Ook het spel is sterk verbetert waardoor een compliment richting de trainer en zijn  assistenten op zijn plek is.

Aankomende zaterdag hebben wij geen wedstrijd, de week daarop spelen wij uit tegen Daarlerveen. Wederom een derby en wederom een belangrijk duel, bij winst staat Marle 3 punten los op Daarlerveen.

Hopelijk komt u weer in grote getale om ons deze middag aan te moedigen. De wedstrijd begint om14.30 in Daarlerveen.