Wedstrijdverslag Sportclub Rijssen 1 - MVV'69 1

Geplaatst op 30-10-2017 18:55.

Zaterdag 29 oktober 2017 14.30

De wedstrijd Sportclub Rijssen 1 - Mvv’69 1 staat op het punt van beginnen. Vorig jaar werd bij Sportclub Rijssen 1-1 gelijk gespeeld. De wedstrijd stond onder de leiding van de heer Van Tiel, die deze middag niet zijn sterkste optreden kende.

Mvv’69 startte in de volgende formatie:

Doel: Wessel Ring
Achterhoede: Lars Beumer, Marc Boeve, Jelle Grefelman, Jan Heuver
Middenveld: Rick Heisterkamp, Ronald Sasbrink, Arjan Egberts, Stefan Eek Timmerman
Voorhoede: Jeroen Thijs, Berry Grotenhuis
Bank: Jordy Bannink, Jasper Bosch
Staf: Johan Reimink (Trainer), Peter De Weert (Leider), Jarno Thijs (Vlagger)

Het begin van de wedstrijd was van beide kanten zeer rommelig en beide teams wisten de bal niet goed in de ploeg te houden, waardoor het spel van de ene naar de andere kant vloeide. De eerste grote kans was voor Sportclub Rijssen in de 5e minuut. De aanvaller van Sportclub kon vrij inkoppen vanaf 5 meter, maar Wessel redde knap.

Vanaf de 5e minuut begon Marle goed druk zetten op de verdediging van Sportclub en dit resulteerde in twee kansen voor Mvv. Jeroen schoot vanaf de 16 op goal en Marc Boeve even later vanuit de tweede lijn. Grote kansen waren het niet, maar het eerste gevaar van Marle is een feit.

Sportclub komt er even niet aan te pas door het goede druk zetten van Marle, maar uit het niets een grote kans van Sportclub in de 14e minuut. Wessel redde knap op een moeilijk schot van Sportclub.

Na de grote kans veranderd de wedstrijd en komt Marle er even niet meer uit. Slordigheid zorgt er voor dat de bal niet meer goed voorin komt en dat Sportclub ballen makkelijk kan onderscheppen en de aanval kan opzoeken. Dit leidt gelukkig niet tot grote kansen.

Veel blessures in het eerste half uur bij Mvv door het fysieke spel van Sportclub. Door de vele blessurebehandelingen kan de wedstrijd niet echt een wedstrijd worden. De betere kansen zijn voor Sportclub en Marle ontsnapt in de 31e minuut na een vlammend schot van Sportclub dat net over de kruising vliegt.

Sportclub blijft druk zetten de rest van de 1e helft, maar toch komt Marle er nog een keer gevaarlijk uit in de 44e minuut. Jeroen en Berry gaan samen de combinatie goed aan, maar de laatste pass kan net onderschept worden door de verdediging waardoor er geen kans ontstaat. De scheidsrechter fluit en de 1e helft is afgelopen. Van beide kanten rommelig voetbal, Sportclub speelt fysiek en hier heeft Marle niet altijd een antwoord op. Desalniettemin wordt er hard gewerkt en gaan we met goede moed de tweede helft in.

Marle komt goed de kleedkamer uit wat resulteert in een kopkans voor Boeve in de 48e minuut. De keeper kan echter redden en hervat het spel snel waardoor Sportclub er goed uit komt en gevaarlijk voor de goal van Marle komt, maar Wessel redt wederom. Na een redelijk goed begin van Marle is het weer de beurt aan Rijssen. Rijssen zet goed druk en krijgt in de 53e en 55e minuut grote kansen op de 1-0, maar Wessel is vandaag een sta-in-de-weg voor Sportclub. In de 64e minuut komt Marle er goed uit via Stefan met een rush langs de zijlijn. Hij legt de bal op randje 16 af op Jeroen. Jeroen bedenkt zich niet en schiet, maar het schot wordt helaas geblokt door een verdediger van Sportclub. Dan in de 68e minuut toch de goal voor Sportclub Rijssen, een voorzet vanaf de zijkant wordt ingetikt door de spits. 1-0 voor Sportclub.

Marle recht de rug en dit leidt tot een grote kans in de 77e minuut. Een schot van Jasper Bosch van buiten de 16 wordt nog maar net gepareerd door de keeper van Sportclub. Dan in de 80e minuut moet Marle verder met 10 man. Rick Heisterkamp krijgt rood voor (volgens de scheidsrechter) natrappen bij de aanvoerder van Sportclub. Over de rode kaart zijn de meningen verdeeld.

Met 10 man probeert Marle toch nog een punt mee te nemen naar Marle en in de 82e minuut is Arjan Egberts met een kopkans dichtbij, maar helaas kopt hij in de handen van de keeper.

Door het hoge druk zetten van Marle in de laatste minuten ligt het achterin open en in de 89e minuut wordt de spits van Sportclub weggestuurd. Vlagger Jarno Thijs vlagt voor overduidelijk buitenspel, maar de scheidsrechter ziet het anders en laat doorspelen. 1 op 1 met Wessel maakt de spits van Sportclub de 2-0. Marle protesteert bij de scheidsrechter, maar dit heeft geen zin. In de 90e minuut wordt het ook nog is 3-0 voor Sportclub en kort daarna fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Samenvattend was het van beide teams geen goede wedstrijd en vooral een fysiek duel waarin gewerkt moest worden. De uitslag van 3-0 is redelijk geflatteerd door de rode kaart aan het einde van de wedstrijd.

Zaterdag 4 november spelen we thuis om 14:30 tegen DRC 2012.