MVV'69 en SP Rijssen delen de punten

Geplaatst op 07-10-2019 18:38.

5-10-2019 Wedstrijd S.P. Rijssen VS MVV’69.
S.P. Rijssen en MVV’69 delen de punten in een wedstrijd die niet de beste was, maar er wel een waar veel strijd en inzet inzat. MVV had de meeste kansen deze middag, waar SP Rijssen een aantal grote mogelijkheden om zeep hielp. Scheidsrechter Lemaire had vandaag de eer om deze wedstrijd te mogen leiden en floot om 14.30 uur af op een goed bespeelbaar veld ondanks de vele regenval van de afgelopen dagen.
Ondanks dat er bij MVV in de aanloop naar deze wedstrijd het een en ander misging zoals de kledingtas vergeten etc startten de mannen van trainer Visscher goed aan de wedstrijd en kregen ze al snel een aantal mogelijkheden om de 0-1 te noteren. Minuut 9 een voorzet van Eektimmerman word op doel geschoten door Egberts de bal word van de lijn gehaald door een verdediger van SP Rijssen, minuut 11: lange bal van keeper Haselhorst word prima doorgekopt door Kosters en stuurt zo Steijn Roelofs 1 op 1 met de keeper, maar de verdediger van Rijssen besluit om Steijn van achteren neer te halen. Tot ieders grote verbazing besluit de arbiter hier een gele kaart voor te geven, waar rood geheel op zijn plek was geweest. MVV is het eerste kwartier meer aan de bal en is feller aan en op de bal dan Rijssen. Minuut 15 komt MVV op voorsprong via een vrije bal van Sasbrink die de bal perfect richting Huisken trapt, Huisken verwerkt de bal met de voet richting lange hoek en via de binnenkant van de paal valt de bal in het netje 0-1. SP Rijssen krijgt iets meer grip op de wedstrijd en komt in minuut 21 op gelijke hoogte. De eerste echte kans is gelijk een doelpunt voor SP Rijssen; balverlies MVV en in de omschakeling slaat Rijssen toe via een voorzet vanaf de zijkant word de bal achter doelman Haselhorst gekopt. Na de 1-1 kan het in deze wedstrijd alle kanten op vallen MVV is een aantal keren gevaarlijk via Eektimmerman, Kosters en Egberts maar de voorzetten en schoten komen net niet goed aan of worden verwerkt door de doelman van SP Rijssen. Sp Rijssen heeft na ongeveer een half uur gespeeld en grote kans op 2-1; de aanvaller komt oog in oog te staan met doelman Haselhorst , maar gelukkig voor MVV gaat deze bal er niet in. Steijn Roelofs word 1 op 1 gezet met de keeper maar de vlagger van Rijssen besloot om dit gevaar af te vlaggen wat overigens zeer twijfelachtig te noemen was, maar ook zo pak je punten voor je cluppie. Paar minuten voor rust kwam Rijssen er nog een keer gevaarlijk uit maar Haselhorst stak hier een stokje voor met een prima redding. Net voor rust een vrije trap voor MVV werd genomen door Sasbrink hij legde de bal panklaar op het hoofd van Steijn Roelofs hij kopte de bal via de lat over en zo werd de rust ingegaan met een 1-1 stand.
Na de (koude) thee en hier en daar een aanpassing in het team van trainer Visscher word de 2e helft gestart, nu word de vele regenval van de afgelopen dagen langzaam zichtbaar aan het veld maar het is nog goed te bespelen. Gelijk na rust een grote kans SP Rijssen maar de bal gaat via de verdediging van MVV naast. Paar minuten later was het Stokman van MVV die een voorzet van Sasbrink naast de goal van Rijssen kopte, aan beide kanten werd er hard gevochten voor elke meter en de scheidsrechter gaf bijna voor elk contact een gele kaart (2 voor MVV en 7 voor Rijssen). De eerste wissel aan de kant van MVV komt in minuut 60 Egberts verlaat het veld voor Ekkel. Sp Rijssen komt in minuut 70 weer 1 op 1 te staan Haselhorst maar door goed keeperswerk word de bal gemist door Rijssen. Even later komt MVV goed weg; de buitenspeler van Rijssen gaat over de knie in de 16 meter maar gelukkig voor MVV staat de scheidsrechter aan de andere kant van de 16 en kon dit dus niet beoordelen omdat hij te ver weg stond, dit had een penalty moeten zijn. Minuut 75 de bal beland bij Eektimmerman en hij slalomt de 16 meter in maar zijn schot gaat over de goal richting woonwijk ongeveer, paar minuten later is het Kosters die na een prima actie besluit te schieten maar de keeper staat hier op de goede plek. De dubbele wissel van trainer Visscher maakt geen verschil meer Mart Roelofs verlaat het veld voor Herr Bosch en Jeroen Thijs komt erin voor Steijn Roelofs en langzaam kabbelt de wedstrijd ten einde. Veel kansen voor MVV en wat grotere voor SP Rijssen, al met al wel een terechte uitslag te noemen misschien. In de 2e helft heeft het spel een aantal keren stilgelegen en moest en een kleine 5 a 6 minuten blessuretijd bijkomen maar de scheids besluit op precies klokslag 90 minuten de wedstrijd af te fluiten. Later werd en gevraagd wat de reden hiervan was en zei de meneer met de fluit letterlijk; “ik heb er geen zin meer in, jullie verpesten mijn middag”. Met 4 punten uit 3 wedstrijden is het een prima start van de competitie voor MVV.
Volgende week komt ATC’65 op bezoek op sportpark De Leemkamp en wij hopen u dan ook allen weer te zien.