MVV - GFC

Geplaatst op 28-10-2019 13:00.

MVV’69  - GFC 1-3
MVV verliest thuis van GFC Goor, het team met de bijnaam de ‘rooien’ speelden vorig seizoen in de zondag 4e klasse. Ook deze ploeg heeft kampioensaspiraties en wil zo snel mogelijk de 3e klasse in. MVV heeft wat recht te zetten na het verlies tegen Daarle. Vandaag was de wind een vervelende factor voor beide ploegen.
Pupil van de week werkte zoals gewoonlijk de bal weer vakkundig in het doel en de wedstrijd was los. Scheidsrechter Ekkel had vandaag de leiding op het gras van Sportpark De Leemkamp. Gelijk na het eerste fluitsignaal werd GFC gevaarlijk maar met een goede verdedigende sliding werd de bal tot corner verwerkt. Tot aan minuut 41 was dat de enige kans die te zien was op het sportpark, keeper Haselhorst stond goed op te letten en kwam oog in oog met een speler van GFC en hield met een prima redding MVV op de been.  GFC was meer in balbezit en MVV zat er steeds kort op wat resulteerde in veel opbouw vanuit de laatste linie bij GFC maar verder dan de 16 meter van MVV kwamen ze niet. MVV was niet bij machte om in balbezit gevaarlijk te worden vaak was de laatste pass of actie niet goed. Het lijkt erop dat MVV even in een ‘dipje’ zit en het net allemaal ff niet lukt. MVV kwam in blessure tijd dan toch op achterstand, een lange bal van de keeper van GFC belande na een steekbal voor de voeten van de spits van GFC en schoot hem behendig in, 0-1.
Na de thee komt MVV met de eerste wissel: Jeroen Thijs verlaat het veld voor Jesse Ekkel. Eigenlijk hetzelfde spelbeeld: weinig kansen. MVV wat iets meer de bal had dan in de eerste helft maar er gebeurde weinig, ook aan de kant van GFC. De eerste mogelijkheid kwam in minuut 65 voor GFC, prima combinatie op het middenveld en snel werd er de diepte gezocht gelukkig voor MVV stond Haselhorst er om de rappe aanval dwars te liggen met een goede redding. Even later moet captain Rick Heisterkamp het veld verlaten met een blessure, zijn plek word overgenomen door Jasper Bosch. MVV zet wat meer aan maar verder dan schoten over, naast of in de handen van de keeper komt het niet. Minuut 73 komt GFC op 0-2 na een goede aanval word de aanvaller van GFC 1 op 1 weggestoken op keeper Haselhorst en word goed binnen gewerkt. MVV gaat alles of niks spelen alles richting aanval en zo krijgt GFC ruimte en word in minuut 82 de bal net naast de paal geschoven na een snelle uitbraak van GFC. Oud keeper Marc Boeve komt erbij in de spits bij MVV en Ronald Sasbrink verlaat het veld, ‘alle ballen op Marc’ is het advies!!. De blessure tijd is er 1 om niet snel te vergeten een blessuretijd van bijna 10 minuten!! Een voorzet van Jasper Bosch beland op het hoofd van Marc Boeve en kopt deze feilloos binnen. Net voor einde wedstrijd krijgt MVV een miraculeuze penalty tegen, de eerste overtreding word begaan door een speler van GFC hij loopt door op keeper Haselhorst en krijgt hiervoor een gele kaart, keeper Haselhorst reageert hierop en duwt de speler van GFC en krijgt terecht de rode kaart. Toen moest de oud keeper Marc Boeve ingevallen als spits weer in de goal. Eigenlijk had er een vrije trap moeten komen voor MVV omdat de speler van GFC de eerste overtreding maakte en ook als eerste de kaart kreeg, maar er werd een penalty gegeven en deze werd goed ingeschoten,1-3 eindstand!.
Volgende week speelt MVV tegen sv Rijssen hopelijk herpakt MVV zichzelf daar!!
Opstelling MVV: Haselhorst, Huisken, Stokman, Heisterkamp, Sasbrink, Egberts, M Roelofs, S Roleofs, Thijs, Grotenhuis, Eektimmerman