Dames 22 april DOS'37 - MVV'69

Geplaatst op 22-04-2023 20:01.

Een bijzondere wedstrijd...

De eerste helft begonnen we niet heel sterk en werd het een aantal keer spannend voor bij de goal van onze Fem, gelukkig ging de bal er niet in. We wisten ons spel redelijk snel wat beter te organiseren, gevolgd door een mooie goal van Sanna, een afstandsschot wat zo de kruising in vloog. Deze goal gaf ons moed, hierdoor werd er beter gevoetbald en durfden we vanuit achteren op te bouwen. Door dit opbouwen viel ook de 0-2. Sandra kreeg op het middenveld de bal aangespeeld en wist met een perfecte bal Gea te bereiken, zij schoot de bal mooi de verre hoek in. Helaas werd ons ook een heel aantal keer een scoringskans ontnomen, aangezien de vlagger van Dos bij ongeveer elke uitbraak de vlag omhoog stak, met als gevolg; de scheidsrechter vloot voor buitenspel. In onze ogen was dit negen van de tien keer niet terrecht. Maar ja, wie zijn wij om hier wat van te zeggen... Nog een opmerkelijke gebeurtenis in de eerste helft; Fem ontdekte een groot gat in haar keepersgebied. De scheidsrechter wilde hier niet direct iets mee doen, totdat Fem liet zien hoe diep het wel niet was, haar hele onderbeen verdween het gat in. Het gat werd gevuld met zand en de laatste minuten voor de rust volgden. Ruststand 1-2.

In de tweede helft probeerden we ons spel weer op te pakken en kwamen er een aantal goed uit, helaas zonder resultaat. De vlag ging in de tweede helft wat minder omhoog, waarschijnlijk komt dit door de vlaggerswissel, er stond een andere vlagger bij onze tegenpartij. De druk werd opgevoerd en de sfeer werd grimmiger. Wij wisten de aanval niet meer te vinden en de lange ballen kwamen niet goed aan. Helaas bij onze tegenstander wel en zij scoorden dan ook ongeveer een kwartier voor tijd de 2-2. Om deze wedstrijde nog bijzonderder te maken, kregen we in de laatste minuten een indirecte vrijetrap tegen op de rand van de zestien. Waarom? 'Keeper heeft de bal te lang in de handen', dit hebben we nog nooit meegemaakt en niemand die het snapte. Gelukkig ging deze bal er niet in en volgde het eindsignaal snel. De frustratie zat ons hoog, dit is ontstaan door het optreden van de arbitrage van onze tegenstander.

Genoeg voor deze week, de komende twee weken hebben we even rust.